Elon Musk Twitter çalışanlarına hayatı zindan etti

Twitter platformunda ülkenin büyük şehirlerini ararsanız, Çin'de büyüyen protestolarla ilgili haberleri bulmakta pek başarılı olamazsınız. Zira şirket haberleri gizliyor. İşte detaylar.

Elon Musk’ın çalışanlarına şirket vizyonuna bağlı kalmaları için verdiği son tarihe yaklaşılırken Twitter’ın uzaktan çalışma kuralları bir kez daha değişiyor. Daha önce Twitter’da uzaktan çalışmayı yasaklayan Musk, şimdi bazı uzaktan çalışmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Elon Musk Twitter çalışanlarına hayatı zindan etti. Musk,Twitter personeline gönderdiği yeni bir notta, “Uzaktan çalışma ile ilgili olarak, onay alabilmeniz için gerekli olan tek şey yöneticinizin sizin bu işe katkı sağladığınıza kefil olması ve sorumluluğu üstlenmesi.” dedi ve haftalık toplantıların “ideal” olmasına rağmen, ekiplerin ayda en az bir kez şahsen toplanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Twitter hesaplara Mavi Tık ile ilgili yeni kural geldi

Musk’ın uzaktan çalışma hakkındaki son talebi, Twitter çalışanlarından beklentisinin “çok yoğun uzun saatler” çalışılması ve “yeni Twitter’ın bir parçası olmak istedikleri” konusunda hemfikir olmaları gerektiğini söylemesinden yalnızca bir gün sonra geldi.

Görünüşe göre Musk, yeterli sayıda çalışanın onun “son derece katı” Twitter vizyonunu benimsememesinden endişe ediyor. Bloomberg, Musk’ın planları konusunda bazı “kilit çalışanlara” teklifte bulunduğunu ve “çalışanları şirkette kalmaya ikna etmeleri için” diğer liderlere başvurduğunu bildirdi.

Elon Musk, Twitter Blue'nun 29 Kasım'da geri geleceğini söyledi

Elon Musk Twitter çalışanlarına hayatı zindan etti

Ancak, iki yıldan fazla bir süredir “her yerden çalışma” politikasından yararlanan Twitter çalışanları için uzaktan çalışmaya yeniden izin verilmesi bir zafer gibi görünse de, Musk, uzaktan çalışan yöneticileri cezalandırmaya fazlasıyla istekli olduğunu da açıkça belirtti.

Musk Twitter’ı devraldığından bugüne, ilk işten çıkarma dalgasından kurtulanlar, yeni CEO’nun ücretli doğrulama gibi özelliklere öncelik vermesi nedeniyle artan belirsizlik ve baskıyla karşı karşıya kaldı. Yenilenen Twitter Blue’ya liderlik eden bir Twitter yöneticisi olan Esther Crawford, Musk’ın devralmasından hemen sonraki günlerde bir Twitter konferans odasının zemininde uyurken çekilmiş bir fotoğrafını tweetledi.

Twitter, yeni hesapların 8 dolar Blue aboneliği almasını engelliyor

Ancak herkes Musk’ın taleplerine uyum sağlamaya o kadar istekli değil. Bir Twitter avukatı kısa süre önce diğer çalışanlara Musk’ın işçilerin ofise gelmelerini veya kovulacaklarını söylemesinin yasa dışı olabileceğini söyledi. Şimdilik, en az bir eski çalışanın bu görüşü benimsediği ve Musk’ın yeni politikalarının engelli işçilere karşı ayrımcı olduğu iddiasıyla dava açtığı görülüyor.

Elon Musk, bazı profillerden banları kaldırmaya başladı