Elon Musk tweet attıkça Bitcoin alacak bot tasarlandı

Elon Musk Bitcoin'e destek çıktı! İşte detaylar

Gün geçmiyor ki kripto para piyasasına ilişkin ilginç bir haber daha ortaya çıkmasın. Şimdi de Elon Musk tweet attıkça Bitcoin alacak bir bot tasarlandı.

Kripto para piyasasındaki dengeler sürekli değişiyor. Bir gün aşırı derecede değer kazanan bir altcoin, ertesi gün dibi görebiliyor. 7 / 24 aktif olan bu piyasada etki eden unsurlar ise ön görülemiyor. Kimi zaman ünlü bir ismin attığı tweet dahi kripto paraların aşırı halde değerlenmesini sağlayabiliyor.

Buna benzer durumları geçtiğimiz aylarda da yaşadık. Kripto paralara olan ilgisiyle bilinen Elon Musk’ın attığı her tweet sonrasında BTC bir basamak daha yukarı çıkmıştı.

Öyle ki artık yatırımcılar BTC almak için sıkı bir şekilde Elon Musk’ı takip eder hale gelmiştiler. Fakat BTC’nin yükselmesine tek etken Elon Musk değil. Buna bağlı daha pek çok etken sıralanabilir.

Elon Musk tweet attıkça Bitcoin alacak bot tasarlandı

Bitcoin’in yükselişi için Elon Musk’ı önemli bir kilometre taşı olarak gören bir yazılımcı, Musk her BTC tweet’i attığında otomatik olarak alım yapacak bir bot tasarladı. Bu bot, Elon Musk’ın BTC ile ilgili her tweeti sonrasında belli miktarda BTC alacak şekilde tasarlandı.

Bu durum ilk bakışta akla son derece yatkın gelebilir. Fakat Elon Musk’ın BTC büyük bir balon diye tweet atmayacağının garantisi yok. Dolayısıyla böyle bir tweet sonrası alınacak olan BTC büyük zararları da beraberinde getirebilir.

Ethereum için kritik gün