Ethereum için kritik tarih 1 Nisan!

Ethereum

Ethereum tarafında sular durulmuyor. Ether madenciliği yapan mining takımı, Ethereum’u yeni sisteme yönelik protesto etmeye hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar.

Kripto para piyasası denildiğinde akla gelen ilk isimlerden birisi de Ethereum oluyor. Malum söz konusu ETH olduğunda mining ortamından söz etmemek olmaz. Uzun bir süredir mining çarkları ETH etrafında dönüyor.

BTC kazmak için ASIC tabanlı özel makinalar gerektiği için GPU tabanlı mining işi ile uğraşanlar ETH kazmayı tercih ediyorlar.

Şu anda dünyada binlerce kişinin bu işle uğraştığını söyleyebiliriz. Zaten bazı ülkelerde yaşanan enerji kesintilerinin kaynağı olarak da mining riglerinde harcanan elektrik gösteriliyor. Elbette bizi burada ilgilendiren temel unsur 1 Nisan tarihindeki boykot.

Ethereum için kritik tarih 1 Nisan!

Ethereum’a gelecek olan güncelleme ile mining olayı kademeli olarak bitirilecek. Yani bu yıl olmasa da en geç 2 yıl içerisinde Ethereum’un farklı bir platforma kayacağını söyleyebiliriz. Zaten işin koptuğu nokta da burası oluyor.

Madenciler Ethereum’a gelecek olan bu güncellemeyi desteklemiyorlar. Dolayısıyla 1 Nisan’da yüzde 51 saldırısı gerçekleştirmeyi planlıyorlar. Bu saldırı ile birlikte yüzde 51’lik hash gücünü Ethermine üzerinde toplamayı hedefliyorlar. Saldırı sonrasında neler yaşanacağı, değer kayıplarının olup olmayacağı ise farklı bir soru işareti. Bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz. ETH bu saldırıyı atlatabilirse belki yükselişe de geçebilir. Bu arada bu metindeki ifadelerin hiç birinin yatırım tavsiyesi olmadığını size belirtelim.

Tesla model 3 fiyatlarını arttırdı! İşte zam oranı