Elon Musk’ın Yapay Zeka Şirketi x.AI, Kasasını Doldurdu

Elon Musk yapay zeka x.AI Corp

Elon Musk’ın yeni yapay zeka şirketi X.AI Corp, fon toplama aşamasında kasasını doldurdu; Muhteşem bir çıkış için her şey hazır.

Yapay zeka alanında da öncü isimlerden biri olmaya kararlı görünen Elon Musk, bu alanda çok ses getireceği düşünülen yeni bir şirket kuruyor. X.AI Corp adını taşıyan bu şirket henüz kurulma aşamasında olsa da şimdiden adından söz ettirmeye başladı. Çünkü işin arkasında Elon Musk gibi bir ismin olması, bu şirketin daha yolun başında pek çok rakibinin önüne geçmesini sağladı. Şu anda fon toplama aşamasında olan şirket, bu süreçte kasasını doldurdu.

Bloomberg’in bugün paylaştığı yeni bilgilere göre X.AI bu fonlanma sürecini tamamladığında, şirketin pazar değeri 24 milyar dolara çıkacak. Daha bir hafta önce bu rakam 18 milyar dolardaydı. Şirketin bu kadar hızlı değer kazanması, muhteşem bir çıkış için her şeyin hazır olduğunu gösteriyor.

x ai 2

X.AI Corp’un bu kadar yüksek rakamlara ulaşabilmesinin iki temel sebebi bulunuyor. Birincisi elbette Elon Musk. Bugüne kadar Tesla ve SpaceX gibi girişimlerle yatırımcılara milyarlarca dolar kazandıran Musk, son dönemde prestij kaybetmiş olsa da yatırımcıların güvendiği bir isim olmaya devam ediyor. İkinci sebep ise Musk’ın Twitter/X’e sahip olması. Bir yapay zekanın gelişmesi için ihtiyaç duyduğu başlıca şey veri. X bu konuda eşsiz bir kaynak sunuyor. Bu da şirketi diğer yapay zeka girişimlerinin önüne koyuyor.

Elektrikli Otomobiller Yayalar İçin Daha Tehlikeli