Elon Musk’tan Tesla Roadster İçin Heyecanlandırma Açıklama

Tesla Roadster

Tesla ve SpaceX ortaklığında geliştirilen yeni nesil elektrikli spor araba Tesla Roadster, beklediğimizden çok daha önce üretime geçebilir.

Son dönemde Cybertruck ile adından söz ettiren Tesla, bir yandan Cybertruck’ı daha geniş bir kitleye ulaştırmaya çalışırken, diğer yandan yepyeni bir model üzerinde çalışıyor. Tesla Roadster adını taşıyan bu yeni model, hız konusunda sınırları zorlayacak yeni nesil bir elektrikli spor araba olacak. 2017 yılında konsept olarak tanıtılan bu aracın çıkışına daha en az iki üç yıl olduğu düşünülüyordu. Ancak Elon Musk’ın son açıklamaları, şirketin bu aracı çok daha erken bir tarihte çıkarmayı planladığını gösteriyor.

tesla Roadster

Tesla’ya odaklanan X Takeover etkinliğinde konuşan Elon Musk, Tesla Roadster’ın üretimine 2025’te başlayacaklarını açıkladı. Musk ilk başta üretimin düşük sayıda olacağını söylemiş olsa da Roadster’ın 2025’te üretime hazır hale geleceğine şüpheyle yaklaşılıyor. Çünkü Musk’ın heyecanlandığı projeler önce vaktinden önce konuşup yerine getiremeyeceği sözler verdiği biliniyor. Bu yüzden Musk’ın bu açıklamasına da temkinli yaklaşmak lazım. Ancak Musk’ın bu açıklaması, Roadster’ın beklediğimizden daha önce çıkacağını göstermesi açısında önemli.

Öte yandan Elon Musk, Tesla Roadster’ın “uçacağını” söyleyerek araca dair iddiasını daha da ileriye taşıdı. Aracın konsepti 2017 yılında ilk tanıtıldığında, aracın 0’dan 100’e sadece 1.9 saniyede çıktığı açıklanmıştı. Aracın maksimum hızının ise 400 km/s olacağı açıklanmıştı ki bu da bir elektrikli araç için son derece etkileyiciydi. Musk aradan geçen sürede aracı daha da geliştirdiklerini söylüyor. Roadster’a SpaceX tarafından geliştirilen iticilerinden 10 tane taktıklarını söyleyen Musk, bu sayede aracın rakip tanımayacağını savunuyor.

Apple Samsung Yarışında Aradaki Fark Kapanıyor