Elon Musk Tim Cook ve Apple’ı ikna etti, Twitter kasası yeniden dolmaya başladı

Twitter Elon Musk

Twitter’ı satın aldıktan sonra her zamankinden bile fazla gündem olmaya başlayan Elon Musk, hatalarından ders çıkarmaya başlamış gibi görünüyor.

Elon Musk Tim Cook ve Apple’ı ikna etti, Twitter kasası yeniden dolmaya başladı. Dünyanın en zengin insanı konumunda olan ve hem mevcut şirketleri hem de sahibi olduğu servetiyle daha uzun bir süre bu koltukta oturmaya devam edecek gibi görünen Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra bambaşka bir yüzünü gösterdi.

Elon Musk, banlı hesaplara af sunacak

Twitter öncesi dönemde bazen sempatik, bazen antipatik çıkışlar yapan ancak genel itibariyle insanlar üzerinde olumlu bir etki bırakan Elon Musk, popüler sosyal medya platformunu satın aldıktan sonra adeta bambaşka birine dönüştü. İlk iş olarak CEO ve diğer üst düzey yöneticilerin görevine son veren ünlü milyarder, daha sonra sayısı binlerle ifade edilecek kadar çok kişiyi bir gecede kapının önüne koydu. Ancak Elon Musk’ın hiç hesaba katmadığı bir şey vardı: Reklam verenler.

Elon Musk, Apple'ın Twitter'ı App Store'dan "kaldırmakla tehdit ettiğini" iddia etti

Elon Musk Tim Cook ve Apple’ı ikna etti, Twitter kasası yeniden dolmaya başladı

Twitter’ın bu yeni yönetim tarzından hiç memnun olmayan onlarca reklam veren, Twitter ile olan anlaşmalarını iptal etti. Aralarında Volkswagen, General Motors, CNN, Coca-Cola gibi dünya devlerinin bulunduğu bu grup, söylenene göre Twitter’ın toplam gelirinin yarısını oluşturuyordu.

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

İşte durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini gören Elon Musk, çareyi daha yapıcı bir kişiliğe bürünmekte buldu ve ilk iş olarak Apple CEO’su Tim Cook ile görüşmeye gitti. Söz konusu görüşmenin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra dün itibariyle Apple’a yakın kaynaklar, Amerikalı teknoloji devinin Twitter’a yeniden reklam vermeye başlayacağını duyurdu. Üstelik reklam bütçesi söz konusu kriz döneminden öncekiyle aynı tutarlarda olacak. Bakalım Elon Musk bu gelişmeden ilham alarak diğer patronlarla da görüşmeye gidecek mi?

Elon Musk, Apple ile problemlerine açıklık getirdi