Almanya Huawei karşısında cephe aldı!

Huawei, en büyük Çinli rakibi lisans anlaşması imzaladı

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Huawei, oldukça tedirgin bir dönemden geçiyor. ABD’de tamamen yasaklanan şirketin Almanya akıbeti ise belirsiz.

Almanya Huawei karşısında cephe aldı! Huawei, 2019 yılına kadar dünyanın en büyük 2. Android işletim sistemli gsmarena.comtelefon üreticisiydi. Her yıl üzerine koyarak gelişen ve günden güne Samsung’a rakip olmayı başaran Çinli teknoloji devinin bu yükselişi, Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump’ın Huawei’yi casuslukla suçlamasıyla son buldu.

huawei

Bu gelişmenin ardından Google ekosisteminin dışına sürülen Huawei, bir şekilde kendi çabalarıyla ayakta kalmayı başarırken, Amerika Birleşik Devletleri’nin mevcut başkanı Joe Biden’ın Huawei’yle yapılacak tüm ticareti yasaklaması adeta şirketin köküne kibrit suyu döktü.

Huawei

Almanya Huawei karşısında cephe aldı!

Böylesi bir gelişme karşısında yapabilecek hiçbir şeyi kalmayan Huawei’ye bir kötü haber de Almanya’dan geldi. Alman hükümeti, Huawei’nin tamamen yasaklanmasına karşı ve bunun çözümü olarak da şirket tarafından ülkeye getirilen telekomünikasyon cihazlarının daha sıkı incelenmesi fikrini savunuyor. Hatta geçtiğimiz günlerde bu konuya ilişkin bir yasa bile çıkarttı.

En iyi kamera

Öte yandan Huawei için daha fazla incelenmek sorun değil ancak Almanya’nın Amerika Birleşik Devletleri’nin baskısıyla bu tarz bir adım atmış olma ihtimali Huawei’yi fazlasıyla korkutuyor. Eğer Almanya’nın bu “daha fazla inceleyelim” fikrinin sebebi ABD baskısıysa, önümüzdeki günlerde Huawei’nin akıbetinin ABD’dekiyle aynı olabileceğini söyleyebiliriz. Böyle bir gelişme olursa da, Huawei’nin sadece Almanya’dan değil tüm Avrupa’dan çekilmeyi düşündüğü de yine ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor.

Star Wars Jedi: Survivor’ın çıkış tarihi belli oldu