Elon Musk Starlink projesi için tarihi bir adım atıldığını duyurdu

Starlink projesi iptal edilme

İnternet sektörü için çok önemli bir dönüm noktası olarak görülen Starlink projesi, yepyeni bir deneyim için kolları sıvamış gibi görünüyor.

Elon Musk Starlink projesi için tarihi bir adım atıldığını duyurdu. Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketinin bünyesinde gerçekleştirilen Starlink projesi, en basit tarifiyle uydu üzerinden dünyanın her yerinden gerçek anlamda kablosuz internet deneyimi yaşatabilme amacını taşıyor. Bu amaca şimdilik Amerika Birleşik Devletleri’nde ulaşan ve hatırı sayılır bir abone sayısı bulunan Starlink, şimdilerde çıtayı çok daha yükseğe çıkarmanın derdinde.

SpaceX Starlink

Bizzat Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre, Starlink projesinin ikinci adımına geçildi. Bu adım için Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük telekomünikasyon şirketi olan T-Mobile ile birlikte çalışacak olan Musk ve ekibi, yeni nesil Starlink uydularının artık hücresel antenler de içereceğini duyurdu. Peki bu ne manaya geliyor?

SpaceX çalışanlarına köle

Elon Musk Starlink projesi için tarihi bir adım atıldığını duyurdu

Uyduların hücresel antenler içermesi demek, bu sistemden sağlanan internetin akıllı telefonlarda ve tabletlerde de kullanılabileceği manasına geliyor. Proje hayata geçtiğinde ve gerekli adımlar atıldığında, artık Starlink aboneleri akıllı telefonlarında da bu interneti kullanabilecek ve başta WhatsApp olmak üzere pek çok haberleşme uygulaması üzerinden diledikleri her yerden mesajlaşmaya başlayabilecekler. Ancak bu projenin de tıpkı birinci nesil Starlink hizmetinde olduğu gibi sadece Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde uygulanacağının da altını çizelim.

Starlink projesi iptal edilme

Elon Musk, bu yeni döneme ilişkin test çalışmalarının gelecek sene yani 2023’ün başlarında başlatılacağını ve yıl içerisinde de önemli adımların tamamlanmış olacağını söyledi.

Anker yeni kulaklıklarını tanıttı