Elon Musk Starlink projesi hakkında konuştu

Elon Musk Starlink projesi

Tüm dünyanın merakla izlediği Elon Musk Starlink projesi yakında daha kapsamlı hale gelecek. CEO tüm bunları daha detaylı bir şekilde anlattı.

Dünyanın bazı kesimlerinde internet neredeyse hiç çekmiyor. Bu tür yerler için bugüne kadar Elon Musk Starlink projesi dışında üretilmiş herhangi bir proje yok diyebiliriz. Hem telekomünikasyon şirketleri hem de diğer büyük kuruluşlar daha çok büyük şehirlerde oturan kişileri hedef kitle olarak görüyor. Bu nedenle internet erişimi sadece %3 olan kesim tamamen internetsiz kalmış oluyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen SpaceX şirketi yeni bir proje başlatmıştı.

Elon Musk önemli açıklamalarda bulundu

Dünyanın çok farklı bir noktaya doğru gittiği günümüzde bağlantı neredeyse her şeydir. Bunun farkında olan telekomünikasyon şirketleri çok daha büyük bir kitleye hizmet vermek istiyor. Ancak bu rekabette yalnız değiller.

Satellite 2020 konferansında konuşan Musk, “Oldukça iyi bir deneyim sunacak çünkü çok düşük gecikme olacak. Gecikmeyi 20 milisaniyenin altında tutmayı hedefliyoruz, böylece birisi rekabetçi bir seviyede hızlı tepki veren bir video oyunu oynayabilir” ifadelerine yer verdi. Böylece aslında tam olarak neyi amaçladıklarını ortaya koymuş oldu. Ünlü CEO her ne kadar telekomünikasyon şirketlerinin olumsuz etkilemeyeceğini söylese bile yine de rekabetin çok sert olacağını söyleyebiliriz.

Elon Musk Las Vegas tünelininin kazısını bitirdi

SpaceX uydularının astronomik gözlemlere müdahale ettiği yönündeki şikâyetlere Musk, “Astronomik keşiflerde hiçbir etkiye neden olmayacağımızdan eminim. Sıfır. Bu benim tahminim. Sıfırın üstündeyse düzeltici eylemde bulunacağız” diyerek bu konuda hassas davranacaklarını ifade etmiş oldu.