Elon Musk, Twitter’ın tweet sorununu çözdüğünü söyledi

Elon Musk, Twitter'ın tweet sorununu çözdüğünü söyledi

Kronolojik “Takip Ediyorum” sekmesi yerine Twitter’ın “Sizin İçin” sekmesini kullanıyorsanız, bir sorun fark etmiş olabilirsiniz. Ancak Elon Musk sorunların çözüldüğünü söylüyor. İşte tüm detaylar.

Bazı kullanıcılar, algoritmik yayının daha çok Elon Musk tweetlerine odaklandığını duyurdu. Ancak Tesla CEO’su sorunun çözüldüğünü söylüyor. Twitter’ın CEO’su, “algoritmada ayarlamalar yaparken lütfen bizi izlemeye devam edin” ifadelerini kullandı. Musk çoğu mühendisi işten çıkardı ve şirket bünyesinde ciddi anlamda işten çıkarmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda algoritma tarafında da bazı değişiklikler söz konusu oldu. Mevcut algoritma sorunlarının farkında olduğunu belirten Elon Musk, “Twitter Genel Merkezinde mühendislik ekibiyle geçen uzun bir günün” ardından bir düzeltmenin geleceğini tweetledi. Tweetlerinin yüzde 95’inin “Fanout” adlı bir şeyle ilgili bir sorun nedeniyle Takip beslemesine düşmediğini bu nedenle artık başka bir hizmete yönlendirildiğini söyledi. Ayrıca, Tavsiye algoritmasının doğru çalışmadığını ve “çok sayıda takipçisi olan hesapların atılmasına neden olduğunu” belirtti.

Elon Musk, Twitter'ın tweet sorununu çözdüğünü söyledi

Eğer sizde genel olarak takip etmediğiniz insanların tweetlerine maruz kalıyorsanız o kişileri takipten çıkarak bu sorunu çözebilirsiniz. Twitter uzun süredir bir çok değişiklik yaşıyor. Bu deişiklikler arasında algoritma ile ilgili konular ve çoğu özelliğin değişmesi gibi durumlar da söz konusu. Bu kapsamda daha fazla çalışmaya imza atması beklenen platform son dönemlerde mevcut sorunları düzeltmek adına aktif adımla atıyor.

Şimdilik Apple’ın planlarında yok! Biraz daha beklemek gerekiyor