Çip Kıtlığı Galaxy A serisini vurdu

Nvidia ARM

Çip kıtlığı üretim döngülerini etkileyen teknoloji şirketleri için telafisi olmayan sorunlar yarattı. Otomobil üreticileri ağır şekilde etkilenen ilk şirket olurken, şimdi tüketici elektroniği şirketleri de özellikle akıllı telefonlarda büyük bir sorun ile karşı karşıya.

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticileri Samsung’un Galaxy A serisi telefonlarında üretim sorunları yaşadığı bildiriliyor . Gereğince Kore’den gelen raporda , şirket Uygulama İşlemcileri (AP) tedarik ile ilgili sorunları ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Sorun, özellikle bu yıl Mart ayında Güney Koreli dev tarafından ilk kez tanıtılan Galaxy A52, Galaxy A52 5G ve Galaxy A72 akıllı telefonlar için. Bu telefonlar bazı Avrupa ülkelerinde piyasaya sürülürken, ABD’de yalnızca Galaxy A52 5G satışa sunuluyor.

Çip Kıtlığı Galaxy A serisini vurdu

Sorunlarla karşılaşan akıllı telefonlar , Samsung Foundry tarafından 8 nanometre Low Power Plus (LPP) işlemi kullanılarak üretilen Qualcomm Snapdragon 720G ve Snapdragon 750G işlemciler tarafından destekleniyor.

Hazırlanan rapora göre, Samsung’un tedarikçisi olan bir şirkette çalışan, çip kıtlığı nedeniyle şu an için sadece günü kurtarabildiklerini söylerken, üretimin durma noktasına geldiğini söyledi. Rapor ayrıca, Galaxy A serisi telefonların geciken üretiminin diğer bileşen tedarikçilerini geciken gelirler konusunda endişelendirdiğini de ekliyor.

Qualcomm CEO’su Cristiano Amon birkaç ay önce, çip kıtlığının bu yılın sonuna kadar devam etmesinin beklendiğini söylemişti. Samsung BT ve Mobil İletişim İşi CEO’su DJ Koh, çip arz ve talebindeki ciddi dengesizlikten bahsetmişti.

Galaxy Tab S7 FE için yeni bilgiler geldi