Elon Musk’tan Tesla çalışanlarına: “Ya ofise dönün ya istifa edin”

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

Bundan sonra uzaktan çalışmaya izin vermeyeceklerini açıklayan Elon Musk’tan Tesla çalışanlarına sert uyarı: “Ya ofise dönün ya istifa edin.”

Pandemi döneminde pek çok şirket gibi teknoloji şirketleri de ofislerinin bir kısmını kapatarak çalışanlarına uzaktan çalışmaları için izin verdi. Ancak pandemi şartlarının yavaş yavaş ortadan kalkıp normale dönülmesiyle birlikte uzaktan çalışma dönemi de yavaş yavaş sona ermeye başladı. Bazı şirketler pandemiden sonra da bu uygulamaya devam edecek olsa da, Silikon Vadisi’nin önde gelen şirketleri çalışanlarını ofise geri çağırıyor.

Hatırlayacağınız gibi Apple çalışanlarından ofise dönmelerini istemiş, ancak bu karar bazı çalışanlar tarafından pek hoş karşılanmamıştı. Hatta o dönem bu karar yüzünden şirketten ayrılanlar bile oldu. Bu yüzden Apple ofise dönme kararını yumuşatmıştı.

O dönemde Apple’ın geri adım atmasıyla dalga geçen bir tweet atan Elon Musk, kendi şirketinde bu konuda oldukça sert bir tutum sergiliyor.

Elon Musk attığı bir tweet yüzünden problem yaşıyor

Kurucusu ve CEO’su olduğu Tesla Motors’un çalışanlarına seslenen Elon Musk, çalışanlarından ofise dönmelerini isterken, ofise dönmek istemeyenlere sert konuştu: “Ya ofise dönün ya istifa edin.”

Tesla çalışanları ya her hafta ofiste 40 saat çalışmayı kabul etmek, ya da işi bırakmak zorunda. Çünkü Tesla bundan sonra uzaktan çalışmaya izin vermiyor. Elon Musk istisnalara kendisinin karar vereceğini, bu istisnai durumlar dışında herkesin ofise dönmek zorunda olduğunu söyledi ve ekledi: “Eğer ofise gelmezseniz istifa ettiğinizi varsayacağız.”

Buick elektrikli otomobil konseptini paylaştı