Geliştiriciler: Rockstar Games İşten Çıkarmak İçin Bahane Arıyor

123

Rockstar Games’in GTA 6 geliştiricilerini ofise geri çağırması farklı stüdyolarda çalışanların tepkisine neden oldu.

Bloomberg’in haberine göre Rockstar Games‘in yetkili isimlerinden biri olan Jenn Kolbe ofise dönüş kararı aldı. Kolbe gönderdiği e-postada, nisan ayından itibaren çalışanların haftada beş gün ofise gelmeleri gerektiğini belirtti. Bu kararın alınmasında verimlilik ve güvenlik kaygılarının olduğunu da vurguladı. Güvenlik kaygıları 2022’de yaşanan veri sızıntısından kaynaklanıyor. Jenn Kolbe, “Bu değişiklikleri yapmak, ihtiyaç duyduğumuz kaliteyi sunmak için bizi en iyi konuma getiriyor” dedi. GTA 6’nın geliştirmede son aşamaya girdiği de ifade ediliyor.

Rockstar’ın ofise dönüş kararı farklı şirketlerde çalışmakta olan geliştiricilerden tepkiler aldı. Eski bir Bungie çalışanı, “Uzaktan çalışanlara ya taşın ya da istifa et diyorlar” dedi. Sucker Punch’tan bir geliştirici, “Bunun başlığı ‘Rockstar uzaktan çalışanları işten çıkarıyor’ olmalı” yorumunda bulundu. Bağımsız bir geliştirici de, “Ne yapmak istedikleri belli. İşten çıkarmak için bahane arıyorlar. Uzaktan çalışan birçok insanın şirketle olan bağını kesecekler” açıklamasını yaptı.

Rockstar Games

IGN’in haberine göreyse bu durumdan rahatsız olanlar sadece Rockstar Games dışındakiler değil. Şirket çalışanları da ofise dönüşü eleştiriyor. İsmini vermeyen bir çalışan IGN’e evden çalışmanın çoğu çalışan için can simidi olduğunu belirtti. İsmini vermeyen bir başka Rockstar çalışanı da ofiste geç saatlere kadar çalışmaktan korktuklarını ve insanların aileleriyle vakit geçirmeyi kaçıracağını belirtti.

İngiltere’deki geliştiricileri temsil eden bir sendika da Rockstar Games’i ofise dönüş hamlesi nedeniyle eleştirdi. Sendika başkanı Austin Kelmore, Rockstar’ın 15 Nisan’dan itibaren uzaktan çalışmanın fişini çekeceğini ve çalışanları ofise gelmeye zorlayacağını söyledi. Kelmore bu durumun her çalışanın iş yaşam dengesini bozacağını vurguladı. Blizzard da 2023 Şubat’ta çalışanlarından ofise gelmesini istemişti.

Oyun Dünyasında İşler Karıştı