Elon Musk, Twitter davasıyla ilgili ifade verecek

Elon Musk önümüzdeki birkaç günü Twitter avukatlarıyla geçirecek. Davadan önce işler kızışmaya başladı denebilir. İşte detaylar.

Elon Musk anlaşmadan çekilmeye çalıştıktan Twitter bir dava açmıtı. Sosyal platformu elde etmek için 44 milyar dolarlık anlaşmanın ne olacağına dair kararın çıkacağı dava bu ay görülecek. Ekim ayındaki duruşma öncesinde Tesla CEO’sunun soruları yanıtlaması planlanıyor. Pazartesi, Salı ve olası bir uzatma Çarşamba günü yapılması planlanan ifade, halka açık olmayacak. Pazar akşamı itibarıyla Musk’ın şahsen mi yoksa video ile mi görüneceği netlik kazanmadı.

Elon Musk, Twitter davasıyla ilgili ifade verecek

Twitter avukatlarının, Musk’ın iddia ettiği gibi şirketin gerçek kullanıcı sayısı hakkında yanlış yönlendirmesi veya güvenlik kusurlarını gizlemesi nedeniyle değil, düşen mali piyasalar nedeniyle anlaşmayı terk ettiğini göstermeye çalışmak için röportajı kullanmaları bekleniyor. Dünyanın en zengin adamı olan Musk, Nisan ayında Twitter’ı satın alıp özel hale getirmeyi kabul etti, hisse başına 54.20 dolar teklif etti ve şirketin içerik denetimini gevşetmeye ve sahte hesapları ortadan kaldırmaya söz verdi. Musk, Temmuz ayında anlaşmadan geri çekilmek istediğini belirtmiş ve Twitter’dan hisse başına 54.20 $ karşılığında satın almaya zorlamak için dava açmasını istemişti.

Satın almayla ilgili davanın 17 Ekim’de Delaware Chancery mahkemesinde başlaması ve sadece beş gün sürmesi bekleniyor. Elon Musk, davadaki tek isim olmayacak. Oracle Corp’un kurucu ortağı milyarder Larry Ellison, Intel Corp’un eski CEO’su Robert Swan ve şu anda Block’un CEO’su olan Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey’e mahkeme celbi verildi.

Meta personel çıkarımlarına hız kesmeden devam ediyor!