Tesla Model S kazası kameralara takıldı

Tesla Model S kazası

2018 yılına ait olan Tesla Model S kazası kameralara yansıdı. Dünyanın en güvenli araçlarından bir tanesi olarak görülen Model S, ilginç kazalara yol açabiliyor. İşte Tesla ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Bundan kısa bir süre önce bir YouTuber’ın sahip olduğu Tesla Model X ile uçtuğundan haberleri yayınlanmıştı. Bugün ise yeni benzer haberler geldi. Ortaya çıkan yeni görüntülerde ise gerçek bir kaza var. 2018 yılında Kanada’nın Ontario eyaletinde yaşanan bir trafik kazasında Tesla aracı tehlikeli anlar yaşattı.

Tesla Model S kazası sert inişle sonuçlandı

Henüz yeni fark edilen kazada bir Tesla Model S, saatte 170 kilometre hızla giderken bir demiryolu geçidine vuruyor. Yaklaşık olarak birkaç saniye uçan Tesla Model S, bir süre sonra çok sert bir iniş gerçekleştiriyor.

Tespit edilen video kaynaklarında 2016 Tesla Model S, 48 yaşındaki James Phipps isimli bir kişi tarafından kontrol ediliyordu. Sürücü normal şartlarda demiryolu geçidinden 50 kilometre hızla geçmeliydi. Ama o, yasal limitin üç katından daha fazla bir hızla buradan geçiş yapmayı tercih etti. Videoda görülen olayın ortaya çıkmasına bu neden oldu.

Tesla gibi araçlar, sahip oldukları teknoloji sayesinde yüksek performansa ulaşabiliyor. Ancak bu araçların elektrik motorundan kaynaklanan yüksek güçleri, çok kısa bir süre içerisinde büyük hızlara ulaşılmasına neden oluyor. Bu olay, Tesla gibi araçların sunduğu imkanların aynı zamanda Büyük bir risk anlamına geldiğini de gösteriyor sizce bu kazada daha çok kim hatalı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Sony MWC 2020 kararını açıkladı! MWC’ye katılacak firma kalmayacak gibi!