Elon Musk Dogecoin’e desteğini sürdürüyor

Elon Musk Dogecoin'e desteğini sürdürüyor

Elon Musk, “Dogecoin’i desteklemeye devam edeceğim” tweetiyle Dogecoin ekosistemine olan sevgisini ikiye katladığını ortaya koydu. İşte detaylar.

258 milyar dolarlık bir toplu dava bile Elon Musk tarafında Dogecoin’e (DOGE) olan sevgisini engelleyemedi. Geçtiğimiz günlerde Tesla CEO’su Musk’a söz konusu coin hakkında dava açılmasına rağmen Musk bu coine olan desteğini sonuna kadar göstermeye devam ediyor. Perşembe günü, bir New York bölge mahkemesi dünyanın en zengin adamı Elon Musk ve şirketleri SpaceX ve Tesla hakkında DOGE kullanarak bir Ponzi planı kurduğu iddiasıyla toplu dava şikayeti aldı. Dava, mahkemeden DOGE ticaretini ABD’de kumar olarak yargılamasını talep ederken Musk’tan toplam 258 milyar dolarlık maddi tazminat talep etti. Ancak dava Musk’ın düşüncelerini değiştirmedi. Musk  attığı bir tweet ile Dogecoin ekosistemine olan sevgisini ikiye katladığını gösterdi.

Elon Musk Dogecoin'e desteğini sürdürüyor

Cumartesi günü, artık projenin bir parçası olmayan Dogecoin yaratıcısı Billy Markus, Dogecoin için vizyonunu paylaştı ve geliştiricilerin faydasına ve güvenliğine daha fazla odaklanmasını tavsiye etti. Musk, Dogecoin’i Tesla ve SpaceX ürünlerine ek olarak diğer hizmetler için ödeme olarak kullanmaya açık olduğunu da söyledi. Musk’ın başarısından para kazanmaya çalışan kişilerin, kripto para dolandırıcılığını teşvik eden derin sahte videolar yayınladığı tespit edildi. Kripto para camiasında ciddi söz sahibi olan Musk’a açılan dava herkesi şaşırtsa da Tesla CEO’su üzerinde bir etkiye sahip olmadığı açık diyebiliriz.

Apple iPhone 14’ün OLED ekranlarını BOE’ye yaptırabilir