Dogecoin köpeği hayatını kaybetti!

Dogecoin köpeği hayatını kaybetti!

Sahibinin Instagram’da yaptığı paylaşıma göre ünlü meme’den coin parasına dönüşen Dogecoin’e ilham veren köpek hayatını kaybetti. İşte tüm detaylar.

Sevimli bir Shiba Inu olan Kabosu muhtemelen 18 yaş civarındaydı, ancak sahibi Atsuko Sato kurtarılan yavrunun kesin doğum tarihini bilmiyor. The Guardian tarafından yayınlanan bir blog yazısında, “Ben onu okşarken sanki uyuyormuş gibi sessizce vefat etti” diye yazdı. “Bence Kabo-chan dünyadaki en mutlu köpekti. Ve ben de en mutlu sahibiydim.” Japon köpeği sadece Dogecoin’e ilham vermekle kalmadı, aynı zamanda ikonik 2010 fotoğrafı da geniş bir internet meme koleksiyonunun kaynağı oldu. Hatta bazıları sevimli köpeği “İnternetin Mona Lisa’sı” olarak adlandırdı. Sato bu fotoğrafı, köpeği muhtemelen köpek çiftliğinden kurtardıktan iki yıl sonra çekmişti. Ünlü Fotoğrafta sevimli köpek Kabosu patilerini kanepenin üzerinde tutarken kameraya bir nevi sırıtıyor.

Dogecoin köpeği hayatını kaybetti!

Fotoğraf, 4 milyon dolara satılan bir NFT dijital sanat eseri haline geldi. Memecoin ise iki yazılım mühendisinin şakasıyla başladı ancak şu anda 23 milyar dolarlık piyasa değeriyle en değerli sekizinci kripto para birimi haline geldi. Fiyat bugün muhtemelen Kabosu’nun vefat haberiyle artış gösterdi.

Dogecoin en çok Elon Musk tarafından destekleniyordu ve hatta belirli Tesla ürünlerini satın almak için para birimi olarak kullanılabilir hale geliyordu. Diğer ünlü destekçiler arasında sadece birkaçını saymak gerekirse Snoop Dogg, Gene Simmons ve Mark Cuban yer alıyor.

Türkiye Elektrikli Otomobil Satışlarında Rekor Kırdı: Avrupa İkincisi Oldu