Elon Musk deneylerinde çip takılan 15 maymun öldü

elon musk

Elon Musk’ın insanların beynine çip takmayı planladığı Neuralink projesinden dikkat çeken bilgiler paylaşıldı.

Elon Musk deneylerinde çip takılan 15 maymun öldü! Deneyler kapsamında beynine çip takılan 23 maymundan 15 tanesinin öldüğü bildirildi. Konu hakkında Elon Musk ve Neuralink şirketinden henüz bir açıklama yapılmadı.

Elon Musk ve sekiz nörolog tarafından, implante edilebilir beyin-makine arayüzleri geliştirmek amacıyla 2016’da San Francisco’da kurulmuş Amerikan nöroteknoloji şirketi Neuralink Corporation bir süredir tartışmaların odağında. Neuralink beyin bozukluklarını tedavi etmek, insan beynini korumak, geliştirmek ve sonunda insanları yapay zekâ ile birleştirmek amacıyla tasarlanmış bir proje. Ancak sürdürülen çalışmaların ölümcül sonuçlar verdiği ortaya çıktı.

Elon Musk neden Dogecoin'i desteklediğini açıkladı

Elon Musk deneylerinde çip takılan 15 maymun öldü

Sorumlu Tıp Doktorları Komitesi (PCRM), makak maymunlarına zarar verdiğini ve hatta bazılarının ölümlerine neden olduğunu iddia ederek Neuralink’e dava açtı. Neuralink çalışmalarında beynine çip takılan 23 maymundan 15 tanesinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Hayvan savunucularının yaptığı açıklamalar ve sızdırılan 700 sayfalık belgelere göre çalışmalarda beynine çip takılan 23 maymundan 15 tanesinin öldüğü ifade edildi. Sorumlu Tıp Doktorları Komitesi’nden Jeremy Beckham yapılan çalışmalarda yaşananlar hakkındaki olumsuzlukları aktardı. Jeremy Beckham’ın aktardıklarına göre beynine implant takılan hemen her maymun acı çekerek ölüyor. Neuralink için hayvanların bile bile sakat bırakıldığını ileri süren açıklamalarda bu hayvanların çeşitli enfeksiyonlara ve beyin kanamalarına maruz kaldığı, en nihayetinde de acılı bir şekilde öldükleri ifade ediliyor.

Meta, yüz tanıma sistemi ile davalık oldu