Twitter, tacize karşı Güvenlik Modunu milyonlarca kullanıcıya açıyor

Twitter, tacize karşı Güvenlik Modunu milyonlarca kullanıcıya açıyor

Twitter, beta özelliği ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda’daki hesapların yaklaşık yüzde 50’sine getirerek Güvenlik Moduna erişimi genişletiyor. İşte detaylar.

Twitter, söz konusu özelliği Eylül ayında az sayıda kişiyle test etmeye başladı. Şimdi ise daha geniş bir kapsamda kullanıma sunuluyor. Twitter’ın bu özellik ile amacı daha fazla bilgi edinmek ve daha fazla gelişme sağlamak. Bu kapsamda da özelliğin beta sürümü İngilizce konuşulan ek ülkeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Güvenlik Modu, Twitter’ın zararlı dil kullandığını düşündüğü hesapları otomatik olarak engelleyecek bir ayar. Bu hesaplar sizinle yedi gün boyunca etkileşimde bulunamayacak. Kullanıcılar Twitter’ın şüpheli bulduğu tweetleri ve hesapları manuel olarak engellemesinin ardından dilerlerse o hesapların engellemesini kaldırabilirler. Tabi bazı özel ayarlar da mevcut. Örneğin, kullanıcıların sıklıkla takip ettiği veya etkileşimde bulunduğu hesaplar hiçbir zaman otomatik olarak engellenmez. Buradaki fikir, tacizi azaltmak. Otomatik düzenlemeye ek olarak insanlar ayrıca rahatsız edici tweet’leri ve hesapları manuel olarak bildirebilecek.

Twitter, tacize karşı Güvenlik Modunu milyonlarca kullanıcıya açıyor

Bir Twitter sözcüsü Engadget’a, şirketin Eylül ayında özelliği test etmeye başlamasından bu yana olumlu geri dönüşler aldığını söyledi. Bazı kişiler istenmeyen etkileşimleri ortadan kaldırmak için daha fazla yardıma ihtiyaç duymuş. Şirket kullanıcıları için güvenli bir ortam yaratmayı ve tacizi engellemeyi hedefliyor. Kullanıcılar fayda sağlayabileceklerine inanıyorsa Güvenlik Modu’nu açmaya yönlendirecekler. Buradaki fikir, kullanıcıların istenmeyen etkileşimlere katlanmak zorunda kalmamalarını sağlamak.

Uber kullanırken kripto para birimi ile ödeme yapılabilecek