Elon Musk cinsel tacizle suçlanıyor

Elon Musk Twitter için planlarını açıkladı

Elon Musk cinsel tacizle suçlanıyor. Musk ise bunun Twitter’ı satın almak istediği için atılmış bir iftira olduğunu savunuyor.

Elon Musk, son günlerde teknoloji dünyasının bir numaralı gündem maddesi haline gelmiş durumda. Çünkü bir yandan Tesla ve SpaceX çatısı altında dikkat çekici işlere imza atarken, bir yandan da her gün çarpıcı bir açıklamayla teknoloji dünyasına malzeme veren Musk, tüm bunların üzerine bir de Twitter’ı almaya çalışıyor. Bildiğiniz gibi Twitter yönetimi kısa süre önce Musk’ın 44 milyar dolarlık teklifini kabul etti. Musk Twitter’daki bot hesapların sayısını bahane ederek anlaşmayı şimdilik durdurmuş olsa da bu anlaşmanın er ya da geç tamamlanması bekleniyor.

Ancak Musk’ın bu kadar ön plana çıkması, müstakbel Twitter patronunun kötü taraflarını da gün yüzüne çıkarıyor. Musk’ın geçmişini bu günlerde daha yakından inceleyen Amerikan basınında, Elon Musk hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Musk, 2016 yılında SpaceX’te çalışan bir kadını taciz etti ve daha sonra bu konunun ortaya çıkmasını engellemek için kadına 250 bin dolar ödemeyi kabul etti.

Elon Musk attığı bir tweet yüzünden problem yaşıyor

İddiaya göre Musk, SpaceX’in ticari jetlerinde kabin görevlisi olarak işe alınan bir kadın çalışanına erekte durumdaki cinsel organını göstermiş ve erotik bir masaj karşılığında kadın çalışanına bir at satın almayı teklif etmiş. Ayrıca Musk’ın kadının bacağına izni olmadan dokunduğu da söyleniyor.

Business Insider’ın haberine göre Musk’ı cinsel tacizle suçlayan bu kadın çalışan 2016 yılında SpaceX’ten ayrılırken şirketle bir anlaşmaya vardı ve sessizliği karşılığında kadına 250 bin dolar ödendi. Bu iddialar doğru çıkarsa Musk kendisini bir anda tehlikeli bir durumun içinde bulabilir.

Öte yandan Elon Musk ise bu iddiaların tamamen yalan olduğunu söylüyor. Twitter üzerinden açıklama yapan Musk bu iddiaların kesinlikle doğru olmadığını söylerken, bu iddiaların zamanlamasına dikkat çekti. Twitter’ı satın almasına engel olmak için böyle iddiaların ortaya atıldığını söyleyen Musk, kendisine yapılan bu saldırılara politik bir pencereden bakılması gerektiğini savundu. Musk tüm bunlara rağmen daha iyi bir gelecek için mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

Fidye yazılımı para ödeyince çözülüyor mu?