Elon Musk, Çin tarafından eleştirilerle karşı karşıya

elon musk

Elon Musk ve SpaceX son zamanlarda Çin vatandaşlarının eleştirilerine maruz kaldı. Çin Elon Musk’ı ve onun uzay yolculuğu şirketini çevrimiçi olarak eleştiriyor. İşte detaylar.

Çin’deki son tepki, uydularının neredeyse Çin uzay istasyonuna çarpmasından sonra geldi. Bir CNBC raporuna göre, SpaceX ve CEO’su Elon Musk, Starlink Internet Services uydularının bu yılın başlarında Çin uzay istasyonuyla iki ramak kala yapması nedeniyle eleştiriliyor. Farkında olmayanlar için Starlink, SpaceX’in bir ISP (İnternet Servis Sağlayıcı) birimidir. Eleştiriler, Çin’in bu ayın başlarında BM uzay ajansına yakın zamanda bir belge sunmasının ardından geldi.

elon musk

Birleşmiş Milletler Dış Uzay İşleri Ofisi’nin internet sitesinde yayınlanan belgede Çin, “Güvenlik nedeniyle Çin Uzay İstasyonu, önleyici çarpışmadan kaçınma kontrolü uyguladı” ifadesini kullandı. Ne yazık ki, iddianın geçerliliği henüz teyit edilmedi ve SpaceX henüz bu konuya kamuya açık bir yanıt vermedi. Weibo kullanıcılarından biri Starlink’in uydularını “sadece bir uzay çöpü yığını” olarak adlandırırken, bir diğeri onu “Amerikan uzay savaş silahları” olarak adlandırarak şirketi eleştirmeye bile başladı. Yıllar geçtikçe, Dünya’nın etrafında dönen uzay enkazı ve yapay uyduların sayısı arttı. Bu nedenle bilim insanları, olası çarpışmalardan kaynaklanan herhangi bir tehlikeli kaza riskini azaltmak için çeşitli hükümetleri verileri paylaşmaya çağırdılar. Şu an itibariyle, SpaceX tek başına Starlink internet hizmeti için yaklaşık 2.000 uydu yerleştirdi. Özellikle, Elon Musk’ın Tesla’sının yakın zamanda Çin’de bir dizi sorunla uğraşmasıyla en son tepki de geldi.

Sıfır araç fiyatları düşecek mi? Herkesi üzecek açıklamalar yapıldı