Sıfır araç fiyatları düşecek mi? Herkesi üzecek açıklamalar yapıldı

İkinci el otomobil fiyatları

Sıfır araç fiyatları düşecek beklentisi herkeste memnuniyet yaratmıştı. Ancak konuyla ilgili gelen yeni açıklamalar büyük bir endişe yarattı. Hadi gelin hem bu açıklamalara hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Uzun bir süredir devam eden sıfır araç fiyatları düşecek dedikoduları sonunda yavaş yavaş netleşiyor. Bu tür açıklamaların doğru olup olmadığına bakmak için yetkili kişilerin neler söylediğine dikkat etmek şart. Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı bu konuda son derece önemli bazı detaylara yer verdi.

Yapılan açıklamalara baktığımızda 2022 yılı için çip krizi ön plana çıkarılıyor. Bu kriz muhtemelen araç fiyatlarındaki düşüşü engellemeye devam edecek. Zaten Ali Bilaloğlu yaptığı açıklamalarda çip krizine vurgu yaptı. Her ne kadar dolar kuru düşse bile krizin devam ettiğini ifade etti.

Sıfır araç fiyatları düşecek beklentisi boşa çıktı

Otomotiv sektörünün dövize bağlı olduğunu herkes biliyor. Bu nedenle dolar kurunda yaşanan en ufak bir gelişme bile fiyatlarda önemli ölçüde yükseliş veya düşüş yaratabiliyor. 18,4 TL düzeyini gören dolar kuru otomotiv fiyatlarının adeta gökyüzüne çıkmasına neden olmuştu.

Sıfır araç fiyatları düşecek

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara baktığımızda dolar kurunun yükselmesi ile birlikte gelen zamların tamamen geri çekilmeyeceğini görüyoruz. Açıklamalarda öncelikle vergi sisteminin değişmesi gerektiği ifade ediliyor. Aksi halde otomobil fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanma ihtimali pek görünmüyor. Ayrıca önceki ÖTV sisteminin günümüz gereklerine uyumadığı ifade edildi.

En ucuz otomobil bakın hangisi oldu: Türünün tek örneği

Tüm bu açıklamalara baktığımızda sıfır araç almak isteyenlerin umduğunu bulamayacağı görülüyor. Muhtemelen araç fiyatları bir süre daha akümüle bir şekilde devam edecek. Peki siz otomobil fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.