SpaceX şirketi çalışmalarını giderek yavaşlatabilir

Starlink projesi güvenlik

Uzay teknolojisi denilince akla gelen ilk gelen özel kuruluşlardan birisi olan SpaceX şirketi salgın nedeniyle en çok olumsuz etkilenen kuruluşlardan bir tanesi oldu.

Dünyanın en büyük şirketleri olan Apple gibi kuruluşlar bile, virüs salgını nedeniyle küçülme problemi yaşayabiliyor. Henüz yeni olan uzay araştırmaları alanında faaliyetler yürüten SpaceX şirketi ise bu konuda daha şanssız diyebiliriz. Hisselerinde de %6 gibi bir düşüş gerçekleşen bu kuruluş, giderek daha fazla işlerini yavaşlatabilir.

SpaceX şirketi işlerini yavaşlatma ihtimali ile karşı karşıya

Elon Musk öncülüğünde faaliyetlerini devam ettiren bu şirket, öncelikli olarak Ay yüzeyine insanları gönderecekti. Zamanla virüs salgını dünyanın tamamına yayılınca bu fikir biraz daha ertelenmek zorunda kalındı.

SpaceX ve NASA yeni proje

Ay yüzeyine ilk insanların gitmesinden hemen sonra Mars’a da yine insanların gitmesini amaçlayan bu şirket, 2022 yılını hedef olarak göstermişti. Eğer salgın uzun bir süre devam ederse, bu tarihin biraz daha ertelenmesi gündeme gelebilir. Elon Musk ilk etapta bu virüsü pek ciddiye almıyordu. Ancak o bile bu kadar büyük bir salgın haline geleceğini tahmin etmemişti.

OnePlus 8 Pro teknik özellikleri ile karşımızda!

Geldiğimiz şu noktada virüs çok büyük bir salgın halini aldı ve şirketlerin hisseleri dahil olmak üzere neredeyse bütün çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor. Kuruluş kısa bir süre içerisinde yeni bir şirket politikası belirlemek zorunda kalacaktır.