Elon Musk Twitter çalışanlarının yüzde 75’ini işten çıkarmayacak!

Twitter Elon Musk

Elon Musk, Twitter San Francisco genel merkezine mutfak lavabosu ile girerken bir video tweetlemişti. Bu tweet ile gündeme gelen Musk şimdi bir açıklama daha yaptı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk Cuma günü şirket sahibi olarak resmi olarak devraldıktan sonra işçilerin çoğunu çıkaracağı haberlerinin yalan olduğunu duyurdu. Bloomberg’e göre, Twitter çalışanlarına Washington Post tarafından daha önce bildirildiği gibi Twitter’ın 7.500 çalışanının yüzde 75’ini işten çıkarma planı olmadığını söyledi. Musk’ın hala işten çıkarma emri vermesi bekleniyor. Haziran ayında bir Twitter Belediye Binası toplantısında, düşük performanslı işçilerin neden istihdamda kalması gerektiğinden emin olmadığını söylemişti. Ancak Musk zaten web sitesini satın almaktan tamamen vazgeçse bile işten çıkarmalar olacaktı. The Post tarafından elde edilen dahili belgelere dayanarak, mevcut şirket liderliği yüzde 25’lik bir işgücü azaltma planlıyordu, bu da 1.900 kişinin işini kaybetmesi anlamına geliyordu. Yöneticiler ayrıca büyük altyapı kesintileri ve veri merkezi kapatmaları planlıyorlardı.

Elon Musk Twitter çalışanlarının yüzde 75'ini işten çıkarmayacak!

Musk’ın Twitter satın alımı Cuma gününe kadar tamamlanacak, ancak uzun süredir belirsizlik içindeydi. Yönetici, şirketi web sitesinde kaç tane bot ve sahte hesap olduğuna dair daha net bir resim verecek verileri saklamakla suçlayarak 44 milyar dolarlık satın alımından vazgeçmek istemişti. Twitter da Musk’a dava açtı ve onu anlaşmayı haksız yere bozmakla suçladı. Yine de bu ayın başlarında Elon Musk anlaşmaya devam etmeye karar verdi ve Twitter, davaları yargılanmadan önce teklifini kabul etti.

Sony, LinkBuds S Earth Blue TWS kulaklıkları piyasaya sürdü