Xbox Series fiyatları artıyor!

xbox game pass

Ekonomik kriz ve durdurulamayan enflasyon tüm dünyanın en önemli sorunu haline gelmişken, bir kötü haber de Xbox cephesinden geldi.

Xbox Series fiyatları artıyor! Modern dünya son yüzyılın en sıkıntılı dönemlerinden birini geçiriyor. Pandemi, savaş, küresel ısınma derken patlak veren ekonomik kriz ve bir türlü önlenemeyen enflasyon, insanların yaşam kalitesinin önemli ölçüde gerilemesine neden oldu.

Xbox Series X

Tabi bizim gibi cari açık veren ülkeler için durum daha da kötü çünkü yurt dışında yapılan bir zam satın alma gücünü %3-5 düşürüyorsa, bizde çoğu zaman bu oran %10-15 seviyesinde gerçekleşiyor olabilir. İşte yakın zamanda oyuncuların bu durumu tekrar deneyimleme ihtimali var.

Xbox Elite Series 2 için büyük değişiklik

Xbox Series fiyatları artıyor!

Katıldığı bir etkinlikte konuşan Xbox üst düzey yöneticisi Phil Spencer, mevcut şartların sürdürülebilir olmaktan uzaklaştığını ve bu çerçevede hem Xbox konsollarının fiyatlarının hem de Xbox Game Pass servisinin fiyatının yeniden ayarlanması gerektiğini belirtti. Aslında unun anlamı son derece açık: Zam. Ancak Spencer, bu fiyat ayarlaması konusunda kısmen esnek davranacaklarını ve tatilden önce böyle bir şey yapmak gibi niyetlerinin olmadığını söyledi.

Xbox Series X

Spencer’ın burada kastettiği tatil Noel. Yani muhtemelen Xbox, yıl başına kadar herhangi bir zam haberiyle karşımıza çıkmayacak ancak sonrasında bir anda kendimizi artmış fiyatlarla karşı karşıya bulabilir. Zaten Avrupa’da 549,99 eurodan satılan Xbox Series X’in ülkemizde 16.999-TL’den, 299 dolar karşılığında satılan Xbox Series S’in ise 8.999-TL’den satıldığı düşünüldüğünde yeni zamlar sonrasında Series X’in 20.000’in, Series S’in ise 10.000’in üzerine çıkması kuvvetle muhtemel.

Apple Watch Ultra güncellemesi yayınlandı