X’in Yapay Zeka Programı Elon Musk’ın Başını Ağrıtabilir

X yapay zeka Grok-2

X’in bu hafta yeni özelliklere kavuşan yapay zeka programı Grok, hem X’in hem de Elon Musk’ın başını epey ağrıtacak gibi görünüyor.

Elon Musk, yapay zeka alanında iddialı hale gelebilmek için elinden geleni yapıyor. Bu amaç doğrultusunda x.AI adını taşıyan yeni bir şirket kuran Musk, bu amacına ulaşmak için özellikle X’i, ya da eski adıyla Twitter’ı kullanıyor. Musk, kendi A.I. programını geliştirmek için Twitter’daki milyonlarca kullanıcının verilerini kullanıyor. Öte yandan bu A.I. programlarının kullanıcılara sunulduğu ilk platform da X oldu. Bildiğiniz gibi kısa süre önce X’e Grok adında bir yapay zeka programı eklendi. İlk başta ChatGPT gibi rakiplerinin çok gerisinde olan Grok, bu hafta güncellendi. x.AI, Grok-2 ve Grok-2 mini adını verdiği iki yeni modeli kullanıma açtı. Ne var ki bu yeni modellerin çıkışı X ve Elon Musk için beklenmedik sonuçlar yarattı.

Şimdilik sadece X’in Premium ve Premium+ abonelerine sunulan Grok-2’nin öncülünden en büyük farkı, yazılı komutlardan yola çıkarak görseller üretebiliyor olması. Elon Musk’ın başını ağrıtabilecek sorunların kaynağında da bu yeni özellik yatıyor. Çünkü Grok-2 kullanıma sunulduğu anda X Premium kullanıcıları bu yeni modeli kullanarak, tartışma yaratabilecek resimler yaratmaya başladı. Elon Musk’ın İsrail’e hizmetkarlık yaptığını gösteren görsellerden, Donald Trump ile Kamala Harris’i uygunsuz hallerde resmeden görsellere kadar, politik olarak X’in başına bela olabilecek pek çok görsel X’te paylaşılmaya başlandı.

grok 2

Elbette X bu görsellerden doğrudan sorumlu değil ama ortaya çıkan bu görseller, Grok-2’de bu tarz komutlara karşı bir filtre uygulanmadığını gösterdi. Bu da X’in başını belaya sokabilir. Çünkü kullanıcılar bu özgürlüğü seviyor olsa da ABD’deki iktidar sahipleri ve şirketler için aynısını söylemek mümkün değil. Halihazırda bu çevrelerde sıkıntı yaşayan X, şimdi Grok-2 yüzünden daha da büyük bir sorunun içinde çekilebilir.

Epic Games, 500 TL’lik Oyunu Ücretsiz Veriyor