Elektrikli otomobil satışları çok da iyi gitmiyor

Volkswagenden Elektrikli Otomobillere Ütopik Yatırım

Hali hazırda otomobil sektöründe büyük bir devrim yaşanıyor. Elektrikli otomobil devrimi. Peki satışlar ne alemde? İskandinav ülkeleri ile ABD’de elektrikli otomobillere yoğun bir talep söz konusu. Fakat Avrupa henüz elektrikli otomobiller için pek de hazır görünmüyor. İşte detaylar.

Elektrikli otomobil satışları çok da iyi gitmiyor. Gelişmiş ülkelerin hemen hemen hepsi, elektrikli otomobillerin çok kısa bir zamanda benzin ve dizel ile çalışan araçları tamamen saf dışı edeceğinin bilincindeler. Bu sebeple kimileri daha ilk günden itibaren bu sektöre önemli derecede yatırımlar yaparken, kimileri ise duruma biraz daha geç uyanarak listenin tepesindeki isimleri yakalamak için sonradan kolları sıvadı.

En az elektrikli otomobil kullanan ülkeler

Bununla birlikte, bugün ortaya çıkan son araştırma hangi ülkenin bu yarışta daha başarılı olduğunu gözler önüne seriyor. Öyle ki, araştırma 2012 ve 2022 yılları arasını kapsıyor ve bu yıllarda elektrikli otomobil satışı konusunda başarı sağlayan “sektörde gelişmekte olan ülkeler” en iyiden en kötüye doğru sıralanıyor.

En az elektrikli otomobil kullanan ülkeler

Elektrikli otomobil satışları çok da iyi gitmiyor

Aslında bu listenin tamamen kötülerden oluştuğunu, bu alanda iyi olanların ise Norveç, İsveç, Almanya, Hollanda gibi ülkeler olduğunu hatırlatalım. Ancak yine de liste, hangi ülkenin elektrikli araç üretimi konusunda ne kadar çabaladığını görmek açısından mühim.

En az elektrikli otomobil kullanan ülkeler

Buna göre listenin ilk sırasında elektrikli otomobil satışlarının tüm satışlar içerisindeki payının %9,5’e ulaştığı İtalya’yı görüyoruz. Bu ülkeyi yaklaşık %8’lik oylarıyla İspanya ve Romanya takip ederken, sıralama aşağı doğru Macaristan, Yunanistan, Litvanya diye devam ediyor. Listenin sonuna baktığımız zaman ise maalesef orada çok tanıdık bir isim görüyoruz: Türkiye.

Yapılan çalışmaya göre, tüm satışlar içerisinde elektrikli otomobil payı %0,5 olan Türkiye, elektrikli otomobil trenini kaçırmak istemiyorsa, elini daha çabuk tutmak zorunda.

Galaxy S23 Ultra sağlam mı? İşte cevabı!