124 bin Volkswagen elektrikli otomobil için kırmızı alarm!

Volkswagen

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan iddialara göre Alman otomotiv devi Volkswagen Group’a ait 124 bin elektrikli ve melez hibrid otomobilde kritik bir hata tespit edildi. İşte detaylar.

Haftalık yayın yapan Düsseldorf merkezli Alman iş dergisi WirtschaftsWoche tarafından yapılan habere göre olay 20 Temmuzda patlak verdi. Alman otomotiv devi Volkswagen Group, 20 Temmuz tarihinde çeşitli Volkswagen marka elektrikli ve hibrid otomobilde büyük bir hata tespit etti. Yapılan ön incelemelerin hemen ardından yetkililere haber verildi. Almanya Federal Motorlu Taşıtlar Kurumu (KBA) ise ivedilikle konu hakkında soruşturma başlattı.

Volkswagen elektrikli otomobillerin şarj sistemlerinde oldukça tehlikeli bir madde olan kadmiyum tespit edildi!

Kadmiyum, ağır bir metal türü ve uzmanlar tarafından en tehlikeli metal türü olarak nitelendiriliyor. Pillerde de kullanılan kadmiyum elementi insan vücuduna tesir edebilme özelliğine sahip. Bu nedenle asla hafife alınmamalı. Volkswagen ürün yelpazesinde bulunan e-Golf, e-Up, Golf GTE ve Passat GTE gibi modellerin şarj sistemlerinde tespit edilen kadmiyumdan kesin olmamakla birlikte bazı hibrid Porsche ve Audi modelleri de etkilenmiş olabilir.

Yukarıda saydığımız Volkswagen modellerinin her birinin şarj sisteminde tam 0,008 gram kadmiyum tespit edildi. Tespit edilen madde iyi bir biçimde yalıtılmış olduğundan şu an için kullanıcılar için herhangi bir tehlike oluşturmasa da tehlikeli bir madde olmasından dolayı büyük bir endişe yaratıyor.

Alman otomotiv devi ilk iş olarak kadmiyum maddesini içeren şarj sistem parçaları için farklı bir tedarikçi ile anlaştı. Bu bundan sonra üretilen otomobillerin bu durumdan etkilenmeyeceği anlamına geliyor. Ancak ya tespit edilen 124 bin otomobile ne olacak?  Bu araçların KBA’nın emri ile VW Group tarafından geri çağrıma tabii tutulabilir. Ancak bu durum henüz netlik kazanmadı.

Avrupa’daki elektrikli otomobil satışları iyi gitmiyor!

Volkswagen