Sega, 121 çalışanının işine son verdi

Sega

Sega Europe, Relic Entertainment’tan 121 çalışanı işten çıkardı. Şirket sektörü etkileyen dış faktörlerden dolayı yeniden yapılanmaya gittiği için böyle bir karar almak zorunda kaldığını açıkladı.

Sega, işten çıkarma kararını almanın çok zor olduğunu belirtirken, bu durumdan oyun endüstrisi etkileyen dış faktörleri sorumlu tuttu. Yapılan açıklamada, “Dış faktörler, oyun sektörünü her zamankinden daha fazla zorluyor. Biz de ana serilerimize maksimum odaklanmayı sağlamak için yeniden yapılanma kararı aldık. Bazı çalışanlarımızla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bu kararı vermek bizim için zorlu ve üzücü oldu” denildi.

Sega

Relic Entertainment şimdiye kadar Homeworld, Warhammer 40,000: Dawn of War serisi, Company of Heroes serisi, Age of Empires IV gibi oldukça başarılı oyunlara imza attı. Sega yeniden yapılanmanın Relic’i etkilemeyeceğini ve stüdyonun harika deneyimler sunmaya devam edeceğini belirtti. Bununla birlikte Company of Heroes 3 dahil olmak üzere oyunlara destek vermeye ve projelere yatırım yapmaya kararlı olduğunu da vurguladı.

Oyun sektöründen birçok kişi, işine son verilen çalışanlara destek mesajları yazdı ve yeni bir iş bulabilmeleri için de yardımcı olabileceklerini belirttiler.

İşten çıkarmalar oyun dünyasını değil, aslında teknoloji dünyasını kapsıyor. Geçtiğimiz seneden bu yana teknoloji devlerinde işten çıkarmalar yaşandı. Amazon, bu sene 18 bin kişinin işine son vermeyi planlıyor. Mayıs ayı başlarında LinkedIn, 716 çalışanıyla yollarını ayırdı. Electronic Arts son dönemlerde finansal açıdan kazançlı olmasına rağmen, 800 kişinin işine son vereceğini ve kademeli olarak bunu gerçekleştireceğini açıkladı. Electronic Arts toplam iş gücünün %6’sını işten çıkaracak. SoundCloud da kâra geçmek için zorunlu bir karar aldığını açıkladı ve personeli %8 oranında azaltacağını duyurdu.

Ubisoft’tan üzücü haber geldi