Elden Ring 18 günde 12 milyondan fazla sattı

Elden Ring 18 günde 12 milyondan fazla sattı

Bandai Namco gibi güvenilir kaynaklar Elden Ring için çıktığı ilk beş haftada 4 milyon kopya satış performansı bekliyordu. Ancak beklentiler aşıldı. İşte detaylar.

Dark Souls 3’ün çıktıktan sonraki bir ay içinde 3 milyon kopya sattığını düşünürsek, hali hazırda beklentiler yüksekti. Ancak Elden Ring şirketin beklentilerini gölgede bıraktı. Piyasaya sürüldükten sonraki 18 gün içinde 1 milyonu yalnızca Japonya’da olmak üzere dünya çapında 12 milyon adet sattı. Şirketler, bir basın bülteninde oyunun gişe rekorları kıran satış rakamlarını açıkladılar ve ayrıca IP’yi “oyun dünyasının ötesine” genişletme olasılığından bahsettiler.

Elden Ring 18 günde 12 milyondan fazla sattı

Duyuruya göre, bu rakamlar 14 Mart 2022 itibariyle “paket versiyonunun dağıtım rakamlarından ve indirilebilir sürümlerin satış rakamlarından” geldi. Bu satış rakamlarıyla Elden Ring, Souls-type ile ilgili bir sürü başka rekor kırdı. FromSoftware’in önceki sürümü Sekiro, 10 günde 2 milyon kopya sattı ve serinin en çok satan oyunu Dark Souls 3’ün dünya çapında 10 milyon adede ulaşması dört yıl sürdü. Ne kadar iyi gittiğine bağlı olarak, Elden Ring’i yedi günde 6,5 milyon kopya satan Pokémon Legends Arceus ile karşılaştırmak uygun görünüyor. Ki bu da zaten büyük bir takipçi kitlesine sahip bir franchise oyunu.

FromSoftware, Elden Ring’i Game of Thrones dizisiyle tanınan ve A Song of Ice and Fire kitabı yazarı George R. R. Martin’in yardımıyla geliştirdi. Projenin başında, herkesin bildiği zor Souls oyunlarını yaratmasının yanı sıra Bloodborne ve Sekiro’yu yönetmesiyle tanınan Hidetaka Miyazaki vardı. Ocak ayında piyasaya sürülmesi gerekiyordu, ancak sonunda 25 Şubat’ta PlayStation 5 ve 4, Xbox Series X | S, Xbox One ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürüldü.

Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak? İşte cevabı!