Ekran kartı fiyatları artmaya devam ediyor

ekran kartı 2

Son 1 ayda ekran kartı fiyatları değerini bir tık daha arttırdı. Yılbaşından önce 2000 TL olan kartlar şu anda 9000 TL’ye satılıyor. İşte detaylar.

GPU tabanlı mining yüzünden ekran kartı fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Çok değil 4 – 5 ay öncesine kadar fiyatlar son derece normal seviyelerdeydi. Fakat üretim sürecinde yaşanan sıkıntılar, ekran kartı stoklarının tükenmesi ve arz – talep dengesinin tamamen kaybolması ekran kartı fiyatlarında muazzam artışlara zemin hazırladı.

Yılbaşından önce son derece normal bir fiyat skalasına sahiptik. Örneğin madencileri için hayli popüler olan 8GB’lık RX 5XX serisi kartlar 1200 TL gibi normal fiyatlardan satın alınabiliyordu. Fakat şu sıralar bu kartların fiyatları 7000 TL’ye dayanmış durumda.

Ekran kartı fiyatları artmaya devam ediyor

Yaklaşık olarak 1 ay önde bahse konu kartların temiz 1 – 2 aylık ikinci elleri 4500 TL seviyesinde fiyatlardan satılıyordu. Fakat şimdilerde bu etiketler de hayli yukarı gitmiş durumda.

Şu anda sarı sitede ikinci el 8GB RX 5XX serisi kartlar yaklaşık olarak 5000 – 5500 TL aralığında satılmaya başladı.

İşin kötü yanı ise fiyatların hergün artmaya devam ediyor oluşu. Yani bugün 5000 TL’den satılan bir kartı ertesi gün aynı fiyata bulmanız hayli zor olabiliyor. Bu durumun temel nedeni ise kartlara olan talep. Sizin de tahmin edebileceğiniz üzere kimse bu kartları oyun oynamak için almıyor. Herkes iyi kötü bir rig kurup madencilik yapma peşinde.

Xiaomi Redmi Note 10 5G TENAA’da ortaya çıktı