Koronavirüs tedbirleri geri mi geliyor!

maske satışları

Bugün gerçekleşmesi beklenen kabine toplantısı sonrasında koronavirüs tedbirleri ile ilgili yeni açıklamaların yapılması bekleniyor. İşte detaylar.

Bilindiği üzere Türkiye 1 Mart itibariyle kademeli normalleşmeye geçiş yapmıştı. 1 Mart’a kadar düşüş eğiliminde olan vaka sayıları, bu tarihten sonra büyük patlama yaşadı. Hali hazırda son açıklanan sayılara göre son birkaç gündür vaka ortalaması 30.000 civarında.

Bir ara vaka sayıları 6000 seviyelerine kadar gerilemişti. Fakat kafe ve restoranların açılması, Cumartesi günleri sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve diğer tedbirlerin belli oranda esnetilmesi sonucu vaka sayıları hızla tırmandı.

Hali hazırda Türkiye 4 farklı risk grubuna göre kademelendirilmiş durumda. İlk açıklanan risk haritasında sarı yani az riskli renk grubu yoğunluktaydı. Lakin vakaların hızla artmasıyla birlikte kırmızı yani çok yüksek riskli gruba ait illerin sayısı çoğaldı.

Koronavirüs tedbirleri geri mi geliyor!

İstanbul dahil pek çok şehir çok riskli statüsüne geri döndü. Önümüzdeki süreçte bu durumun benzer şekilde devam etmesi bekleniyor. Elbette yeni tedbirler alınmazsa.

Bu akşam gerçekleşmesi beklenen kabine toplantısı sonrasında yeni tedbirlerin açıklanması ve İstanbul dahil pek çok şehre kısıtlamaların geri gelmesi söz konusu.

Eğer tedbirler geri gelirse restoran ve kafelerin tekrardan kapanması bekleniyor. Ayrıca Cumartesi günü uygulanan sokağa çıkma yasakları da tekrardan geri getirilebilir. Gerçi bu sokağa çıkma yasaklarına kimin ne kadar uyduğu da farklı bir soru işareti.

27 Mart vaka sayısı belli oldu! İşte rakamlar