Ekran kartı fiyatları dibe vurdu! Düşüş sürecek mi?

Ekran kartları ucuzluyor

Ethereum madenciliğinin sona ermesiyle birlikte ekran kartlarına olan talep de azaldı. Hali hazırda ikinci el ilan sitelerinde RTX destekli kartları yarı fiyatına almanız mümkün. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Ekran kartı fiyatları dibe vurdu! Düşüş sürecek mi? Yakın zamana kadar hem tedarik hem maliyet konularında oyuncuları fazlasıyla zorlayan ekran kartı piyasası, nihayet normale döndü. Ancak özellikle kripto para piyasasındaki dalgalanmalar ve sürekli düşüş eğiliminde olan kripto para birimleri, madencilerin de canından bezmesine neden oldu.

RTX 3080 ekran kartı

Hal böyle olunca da, binlerce madenci ellerindeki donanımları satışa sunarak bu faaliyeti sona erdirmeye başladı. Peki daha önce madencilik de kullanılmış bir ekran kartı alınır mı?

ekran kartı 2

Ekran kartı fiyatları dibe vurdu! Düşüş sürecek mi?

Öncelikle şunu hatırlatalım ki, piyasanın en popüler ekran kartlarından biri GeForce RTX 3000 modeli. Bu nedenle de özellikle son 3 ayda, piyasaya hatırı sayılır miktarda ikinci el RTX 3000 pompalanıyor. Her ne kadar doğası gereği oldukça güçlü bir model olsa da, bu kartların madencilik alanında kullanılması işleri değiştirir.

rghrt

Mining’in doğası gereği olmazsa olmazı en kısa zamanda en çok kripto parayı çıkarmaktır. Tabi bunun için performans, performans içinse geliştirilmiş donanımlar gerekli. İşte bu sebeplerden ötürü, daha önce madencilik alanında kullanılan ekran kartlarının birçoğu orijinal formunu kaybetmiş ve sistemsel bazı sorunlara gebe hale gelmişlerdir. Bir de bunun üzerine bu kartların adeta suyunun çıkarıldığı düşünüldüğünde, daha önce madencilik alanında kullanılmış ancak sorunsuz bir ekran kartı bulmak için oldukça şanslı olmanız gerektiğini söyleyelim.

Windows’un bir sonraki sürümü yapay zekadan güç alacak