Apple CEO’su akıllı gözlüklerin geleceğinden ümitli!

apple glass concept 1

Apple’ın akıllı gözlük olayı artık yılan hikayesine dönmüş durumda. Yıllardır çıkacağı konuşulan Apple Glass için bir açıklama da Tim Cook’tan geldi. Tim Cook net birşey söylemese de açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi.

Apple CEO’su akıllı gözlüklerin geleceğinden ümitli! Augmented Reality yani Artırılmış Gerçeklik yani AR, uzun bir süredir teknoloji dünyasının gündemini meşgul ediyor. Bugüne kadar birçok önemli markanın ilgi gösterdiği bu piyasa, uzun bir süredir Apple’dan gelecek haberleri bekliyor. Bunun sebebi ise, herkesin bildiği üzere eğer bir piyasaya Apple giriyorsa, o piyasa hareketlenecektir. Peki Apple’ın artırılmış gerçeklik pazarına giriş yapmak gibi bir niyeti var mı?

Apple akıllı gözlük

Bugüne kadar sızdırılan bilgilerde, Apple’ın artırılmış gerçeklik teknolojisine ilişkin birçok farklı girişiminin olduğunu görmüştük. Alınan patentler, kurulan yeni şirketler, oluşturulan yeni internet siteleri, bizlere Amerikalı teknoloji devinin yakın bir zamanda resmi olarak AR piyasasına güçlü bir giriş yapacağını düşündürüyor.

Apple Valve

Apple CEO’su akıllı gözlüklerin geleceğinden ümitli!

Bununla birlikte söz konusu teknolojiye ilişkin ilk açıklamalar, resmi kanallar yoluyla değil de şirket CEO’su Tim Cook’un bir dergiye verdiği röportaj vasıtasıyla yapıldı.

apple glass 3

Konuşmasının çok kısa bir bölümünde AR teknolojisine değinen ünlü CEO, “Bu pazardaki fırsatlar konusunda oldukça heyecanlıyız. Bizi takip etmeye devam edin, neler başarabileceğimizi sizler de göreceksiniz.” şeklinde konuştu. Açıkçası Tim COOK’un bu sözleri AR teknolojine ilişkin beklentilerin bir anda katlanmasına neden olurken, sektörün zaten uzun süredir Apple’ı beklemesinin tam olarak nedeni de buydu. Bakalım Apple önümüzdeki günlerde şapkadan kaç tavşan çıkaracak. Apple CEO’su akıllı gözlüklerin geleceğinden ümitli!

POCO X4 GT dünya çapında piyasaya çıktı