Apple Ekran Altı Face ID Teknolojisini Sürekli Erteledi

apple1

Apple’ın planlarına aşina bir isim olan analist Min-soo Kang, teknoloji devi hakkında pek olumlu konuşmadı. Ekran altı Face ID’nin ertelendiğini ve bu yüzden planların aksadığını söyledi.

Analiz ve danışmanlık firması Omdia’nın kıdemli analistlerinden biri olan Min-soo Kang, Apple’ın ekran altı Face ID‘yi birkaç kere ertelediğini söyledi. Min-soo Kang yaptığı açıklamada, “Apple, iPhone’da çentiği Dynamic Island’la değiştirip, çerçeveleri incelterek tasarımı farklılaştırdı. Ancak şirketin odaklandığı ekran altı teknolojisi sürekli olarak ertelendi. Bu durum gelecekteki iPhone modellerini etkileyecek” dedi.

Kang, Apple’ın ekran altı Face ID’ye sahip iPhone’u 2024’te çıkarmayı planlandığını, fakat ertelenmelerden dolayı bunun gerçekleşmediğini vurguladı. Dynamic Island’ın olmadığı, ekran altı Face ID’li iPhone’u en erken 2027 görebiliriz.

face id

Min-soo Kang bununla birlikte Apple’ın katlanabilir cihazları hakkındaki beklentilerini de açıkladı. Analiste göre Apple, katlanabilir iPhone’u 2026’da tanıtmayı planlamıştı, ama son gelişmeler bu stratejide de bir değişiklik olduğunu gösteriyor. Cupertino’lu firmanın fiyatlandırma ve teknik sorunlar nedeniyle planlarını tekrar gözden geçirdiği; 6 inç’lik katlanabilir cihaz yerine, 7-8 inç’lik biraz daha büyük katlanabilir cihazı tercih ettiği ifade ediliyor.

Kang konuyla ilgili olarak, “Apple’ın katlanabilir cihazının boyutu Galaxy Fold’a benziyor. Bu da Apple’ın rakipleri referans almasını ve tasarımı geliştirmesini kolaylaştırıyor. Katlanabilir cihaz iPad mini ailesinin bir parçası olacak” açıklamasını yaptı.

Apple DarwinAI Şirketini Satın Aldı