iPhone 16’ların Pilleri Çin’de Değil Hindistan’da Üretilecek

123 6

Apple, Çin’e olan bağımlılığını azaltmak için yeni bir adım attı. Teknoloji devi iPhone 16 ailesi için pil tedarikçilerinden Hindistan’daki üretimi artırmasını istedi.

Financial Times’a göre teknoloji devi iPhone 16 serisinin pillerini ağırlıklı olarak Hindistan’da üretmek istiyor. Şirketin pil tedarikçilerinden Hindistan’daki üretimi artırmasını talep ettiği söyleniyor. Aslında Apple’ın Hindistan’daki genel üretimi artırma planları sekteye uğradı ve hedeflenenin gerisinde kaldı. Ama Apple plana sadık kalıp, aynı hamleyi iPhone 16’ların pilleri için sürdürmekten yana. Bu gelişmenin arkasında ise Cupertino’lu firmanın Çin’e olan bağımlılığını azaltma girişimi yatıyor.

Financial Times’ın aktardıkları Apple’ın planları hakkında bilgisi olan ancak ismi açıklanmayan kaynaklara dayanıyor. Haberimize geri dönecek olursak, kaynaklar aralarında Çinli Desay’ın da bulunduğu üreticilerin Hindistan’da yeni fabrikalar kurması için Apple tarafından teşvik edildiğini söyledi. Teknoloji devinin Tayvanlı Simplo Technology’den de Hindistan’daki operasyonlarını büyütmesini istediği de belirtildi.

iphone 16

İsmi verilmeyen bir tedarik zinciri kaynağı yaptığı açıklamada, “Apple tek ülkeye bağlı kalmak istemiyor. Çin dışına çıkmaya bakıyor ve üretimi farklı ülkelere yaymak istiyor. ABD ve Çin arasında kısmen devam eden ticaret gerilimi var. Bu durum da Apple’ın üretimdeki planlarında etkili oldu” dedi.

iPhone 16’lar hakkında ilginç bir iddia var. Apple koleksiyoncusu olan Kosutami nickli Twitter kullanıcısına göre şirket iPhone 16 ailesi için yeni bir grafen termal sistem üzerinde çalışıyor. Kosutami bununla birlikte şirketin iPhone 16 Pro’larda aşırı ısınmayı azaltmak için metal pil korumalar kullanabileceğini de söyledi. iPhone 15 Pro’lar piyasaya sürüldükten bir süre sonra telefonlarının aşırı ısındığını söyleyen tüketiciler olmuştu ve Apple bu yüzden güncelleme yayınlamıştı. Eğer Kosutami’nin dedikleri doğruysa Apple yeni iPhone’larda ısınma problemiyle karşılaşmamak için kökten değişiklik yapacak.

Samsung Galaxy Fit 3’ün Ne Zaman Çıkacağı Belli Oldu