Ekmek zammı sosyal medyayı birbirine kattı!

ekmek

Son günlerde herşeye zam gelmesine bir şekilde alıştık. Fakat görünen o ki uzun süredir belli seviyelerde kalan ekmeğe de zam gelmesi an meselesi.

Ekmek zammı sosyal medyayı birbirine kattı! Döviz kurlarında yaşanan artış sonrasında pek çok ürüne beklenenin de üzerinde zamlar geldi. Dürüst olmak gerekirse, herkes bazı ürünlere zam geleceğini zaten az çok tahmin ediyordu. Fakat gelen zamlar tahminlerin de ötesine geçince işler biraz değişti.

Zaten son 2 senedir, yani pandemi patlak verdiğinden beri pek çok ürünün fiyatı beklenenin de ötesinde artış göstermişti. Bu artışlar bir süre sonra sıradanlaştı. Pek çok ürünün fiyatı artsa da ekmek fiyatları bir süre daha sabit kaldı. Ta ki kısa süre öncesine kadar. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce ekmek fiyatlarında ufak bir artışa gidilmişti.

frghergbdf

Ekmek zammı sosyal medyayı birbirine kattı!

Döviz kurlarında yaşanan artışın ardından ekmeğin hammedesi una gelen büyük zam, ekmek üreticilerini yani fırıncıları isyan noktasına getirdi.

Pek çok fırıncı un fiyatlarının artmasıyla birlikte ekmek fiyatını da arttırmak için kolları sıvadı. Fırıncılar Odası ekmek fiyatını 4TL civarına yükseltmek için nabız yoklamaya başladı.

Fırıncılar odasının bu çıkışı sonrasında sosyal medya gündemi de ekmeğin yeni fiyatıyla çalkalanmaya başladı. Şimdilik ekmek için belirlenmiş bir zam oranı yok. Fakat mevcut şartlarda ekmeğin fiyatının artması da kaçınılmaz görünüyor.

Kripto paralarda yeni senaryolar: Analistler endişeyle izliyor