Bilgisayar korsanları yeni saldırıları ile şaşırttı!

Bilgisayar korsanları yeni saldırıları ile şaşırttı!

Bilgisayar korsanları dönem dönem yaptıkları saldırılar ile sosyal medyada gündem oluyor. Bu kapsamda yeni bir saldırı daha gerçekleşti. İşte tüm detaylar.

ABD Los Angeles Unified School District’e yönelik yazılım saldırısı daha da kötüleşti. TechCrunch, soygundan sorumlu grup olan Vice Society’nin Eylül ayı başlarından itibaren 500 GB’lık bir veri önbelleği yayınladığını bildirdi. Koleksiyon, Sosyal Güvenlik numaraları, banka hesap bilgileri ve öğrencilerin psikolojik profillerine kadar uzanan sağlık verileri gibi son derece hassas ayrıntıları içeriyor. Bilgisayar korsanları okula yaptıkları saldırı ile sosyal medyada da olay olmuştu.

Vice Society, LAUSD’ye fidyeyi ödemesi için 4 Ekim’e kadar süre vermişti. Bilgisayar korsanlarının verileri bir gün erken yayınlamaya needen karar verdiği belli değil ancak ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı’nın (CISA) “zamanımızı boşa harcadığını” ve ifade ettiler.

Bilgisayar korsanları yeni saldırıları ile şaşırttı!

LAUSD müfettişi Alberto Carvalho, saldırıdan etkilenen ebeveynlere ve personele destek sağlamak için 855-926-1129 numaralı telefondan bir yardım hattı oluşturulduğunu duyurdu. Tatiller hariç, Pazartesi’den Cuma’ya 06:00 – 15:30 saatleri arasında kullanılabilir. Okul bölgesi hala iyileşiyor ve temel teknoloji hizmetleri için “tam operasyonel istikrar” sağlamayı umuyor. Veri sızıntısı, olası dolandırıcılıklar ve diğer gizlilik ihlalleri yoluyla öğrenciler ve aileleri için hala ciddi bir risk oluşturabilir. Bilgisayar korsanları saldırısı ve pandemi ile ilgili kayıt eksikliğinin birleşimi finansal olarak devam etmeyi imkansız hale getirdiği için Lincoln College tamamen kapatıldı.

Popüler Samsung modeli Android 13 güncellemesi alıyor!