Apple’ın ilk Android uygulaması yayınlandı: Move to iOS

move to ios uygulamasi yayinlandi

Geçtiğimiz aylarda duyurulan “Move to iOS” uygulaması, Android’in uygulama marketi Google Play Store’da yayınlandı. Android kullanıcılarının indirebileceği Move to iOS uygulamasının detayları haberimizde.

move-to-ios-uygulamasi-yayinlandi

Apple tarihinde ilk defa bir Android uygulaması yaptı. Google Play Store’da yayınlanan uygulamanın çıkacağı zaten biliniyordu. iOS 9 işletim sisteminin dağıtılmasıyla yeni uygulama da yayınlandı. Move to iOS uygulaması Google Play Store’da ücretsiz olarak yayınlandı. Android kullanıcıları, yorumlarda şaşkınlıklarını belirtti. Sadece 2.6 MB boyutundaki uygulama Android 4.0 sürümü ve üzerinde kullanılabiliyor. Peki Move to iOS uygulaması ne işe yarıyor?

Move to iOS yani “iOS’a taşıma” uygulaması, Android’li bir akıllı telefondaki verileri, yeni bir iPhone’a taşımaya yarıyor. Wi-fi üzerinden Android’li bir akıllı telefondaki tüm verilerinizi ücretsiz olarak taşımanız mümkün. Ancak tabii ki Google Play Store’dan ücret ödeyerek satın aldığınız uygulamaların taşınması mümkün olmuyor. Onun yerine aynı uygulama App Store’da varsa istek listesine ekleniyor.

Move to iOS uygulaması ile Android’ten iPhone’a taşıyabileceğiniz bilgiler şunlar;

  • Kişiler (Rehber)
  • Mesajlar
  • Fotoğraflar ve Videolar
  • Sık kullanılan internet siteleri
  • E-Posta hesapları
  • Takvim

Move to iOS uygulamasıyla verilerinizi taşıdıktan sonra uygulama, elinizdeki Android’li telefonu Apple mağazalarına götürerek geri dönüşüne kazandırabileceğinizi söylüyor. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Snapdragon 617 ve 430 işlemcileri duyuruldu!