Superonline upload hızını arttırdı! Peki, Türk Telekom?

superonline upload

Turkcell Superonline ülkemizin bu zorlu döneminde müşterilerine daha iyi hizmet vermek için upload yani yükleme hızlarını arttırdı. Peki, Türk Telekom?

COVID-19 yani koronavirüs salgınından dolayı yüzbinlerce kişi evden dışarı çıkmayarak kendini karantinaya almış durumda. Bu zorlu süreçte insanlar vakit geçirmek için doğal olarak internete yöneliyor. Veri trafiğinin hızla arttığı bu dönemde, YouTube ve Netflix daha iyi hizmet vermek yerine görüntü kalitesini düşürmüş ve çok tepki almıştı. Yetersiz altyapılarına sahip olan bu iki firmaya bugün Turkcell Superonline cephesinden cevap geldi.

Turkcell Superonline tüm müşterilerinin maksimum 5 Mbps olan upload yani yükleme hızını 20 Mbps‘ye çıkardı. Turkcell hem de bunu ücretsiz olarak sunuyor. Bazı kullanıcılar 20 Mbps’nin üzerinde hatta 45 Mbps yükleme hızlarını bile gördüklerini söylüyor. Ülkemizin bu zorlu döneminde Turkcell’den gelen bu hamle oldukça anlamlı oldu diyebiliriz.

En iyi görüntülü görüşme uygulamaları

Turkcell’in bu hamlesinin ardından gözler direkt olarak Türk Telekom cephesine çevrilmiş durumda. Türk Telekom kullanıcıları da kendilerine Superonline‘daki gibi yüksek yükleme hızları sunulmasını istiyor. Sosyal medya ve eski sozluk‘te dile getirilen isteklerin bu doğrultuda olmasına rağmen henüz Türk Telekom cephesinden bir atılımın gelmediğini belirtelim.

PlayStation Plus zammı Türkiye’de ertelendi!

Muhtemelen Türk Telekom bu hafta sonuna kadar böyle bir jest ile karşımıza çıkacaktır. Hatta Türk Telekom’un jest konusunda Turkcell’in gerisinde kalmamak için indirme hızlarında da bir iyileştirme yapacağını düşünüyoruz.

Upload hızlarının yükselmesi ile birlikte özellikle stream tabanlı oyun servislerinde ve görüntülü görüşmelerde oldukça akıcı bir deneyim sunulacak. 2020 yılında yükleme hızının artık jestler ile 20 Mbps’ye çıkması değil bu hızın artık bir standart haline gelmesi gerekiyor. Yoksa firmaların şöyle hızlıyız böyle uçup kaçıyoruz söylemlerinin altı boş kalıyor…

superonline

Peki, siz evinizde veya iş yerinizde hangi İnternet servis sağlayıcısını kullanıyorsunuz? Eğer Turkcell kullanıyorsanız upload hızlarınızda gözle görünür bir artış yaşandı mı? Gelin yorumlarda tartışalım.