E3 2021 beklentilerin çok gerisinde kaldı

e3 2019 3

Pandemi süreci E3 2021’i de vurdu. Geçtiğimiz yıl E3 keyif vermemişti. Nitekim E3 2021 beklentilerin çok gerisinde kaldı. İşte detaylar.

İnteraktif oyun ve eğlence fuarı E3 bu sene de online olarak düzenlendi. Normal şartlarda dünyanın en büyük oyun fuarı olarak gösterilen E3 hayli gösterişli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyordu.

Tüm oyun severler E3’ü nefesini tutmuş bir şekilde bekliyorlardı. Neden? Çünkü E3 genel olarak pek çok oyunun duyurulduğu ilk etkinlik oluyordu. Buna ek olarak pek çok bomba yapım da E3’te duyuruluyordu.

Fakat son 2 yılda işler çok fazla değişti. E3’ün online olarak düzenlenmesi ve pek çok şirketin E3’e katılmama kararı alması bu etkinliğin tadını kaçırdı.

E3 2021 beklentilerin çok gerisinde kaldı

Nitekim bu konu E3 2021’i de etkiledi. Geçtiğimiz hafta sonu start alan etkinlik beklentilerin çok gerisinde seyretti. Hatta Microsoft – Bethesda ortaklığındaki sunum haricinde oyuncuları heyecanlandıran bir sunum bile olmadığını söyleyebiliriz.

Elbette bunun temel nedenlerinden birisi de firmaların beklenen oyunları kendi düzenledikleri özel etkinliklerde duyurmaları.

Eğer her firma bu şekilde bir özelleştirmeye giderse zaten yakında E3 ya da Gamescom gibi etkinliklerin pek fazla tadı kalmayacak. Keza PS4 için gelecek olan bomba oyunlar Sony etkinliklerinde, Nintendo Switch için gelecek olan oyunlar da Nintendo etkinliklerinde duyuruluyor. Geriye yıkılmayan tek kale Microsoft kaldı diyebiliriz.

Yeni Assassin’s Creed oyunu büyük tepki toplayacak: Ubisoft linç yemek istiyor