Bir bakışta Gamescom 2017!

gamescom 2017 p

#İŞBİRLİĞİ

Oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Gamescom bu sene de hareketli görüntülere sahne oldu. İşte Gamescom 2017 detayları.

Oyun sektörünün son dönemlerde önemli bir sıçrayış yaptığı inkar edilemez bir gerçek. Hatta bazı kesimlere göre, iyi bir oyundan elde edilen gelir, sağlam bir Hollywood filminden kat ve kat daha fazla olabiliyor.

Bu durumun en net örneğini bir kaç sene öncesinde görmüştük. Rockstar Games tarafından geliştirilen ve 2013 yılında satışa sunulan GTA 5, 3 gün gibi kısa bir süre içerisinde tam 1 milyar dolarlık gelir elde etmişti. Doğal olarak bu büyüklükte bir para, oyun sektöründen olsun olmasın herkesin dikkatini çekti.

Bu gelirden pay alma isteyen bazı uyanıklar Rockstar Games’e çeşitli telif davaları açtılar. Fakat bu davacılardan telif parası kazanabilen olmadı.

Kısacası oyun sektörü, büyüyor ve büyümeye de devam edecek. Hal böyle olunca bu sektör için yapılan organizasyonlar da giderek artacaktır. Şimdilik global çapta 2 oyun fuarı yapılmakta. Bunlardan birisi E3 iken diğeri ise Gamescom. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşen Gamescom 2017 dünyanın dört bir yanından binlerce oyun severi bir araya getirdi.