DxO Mark’a göre en iyi fotoğraf çeken telefonlar

fotoğraf

#İŞBİRLİĞİ

Çok iyi fotoğraf çeken bir akıllı telefon mu satın almak istiyorsunuz? O zaman sizi DxOMark puanına göre en iyi fotoğraf çeken telefonlar listemize alalım.

Son dönemde satışa sunulan akıllı telefonların, hayli iyi fotoğraf çektikleri inkar edilemez. Özellikle de Huawei bu alanda çığır açan yenilikler yapıyor diyebiliriz. Örneğin geçtiğimiz ay tanıtılan P30 Pro, düşük ışıktaki fotoğraf çekim kalitesi ile kullanıcıları kendisine hayran bırakmıştı.

Görünen o ki akıllı telefonlar yavaş yavaş profesyonel makinaların yerini almaya başladı. Peki fotoğraf odaklı bir telefon almak isterseniz tercihiniz hangisi olmalı?

1500 TL altı en iyi akıllı telefonlar için tıklayın

Malum, söz konusu kamera olduğunda sadece rakam bazlı karşılaştırma yapmak pek doğru olmuyor. Zira işin içerisinde kamera çözünürlüğünden çok daha önemli unsurlar da mevcut.

O yüzden iyi bir kameraya sahip akıllı telefon satın almak istiyorsanız, bakmanız gereken ilk adres DxOMark olmalı. Peki DxOMark’a göre en iyi fotoğraf çeken telefonlar hangileri?

Bu yazımızda DxOMark standartlarına göre en iyi fotoğraf çeken telefonlar listesini sizlerle paylaşacağız.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en iyi fotoğraf çeken telefonlar listemizle başbaşa bırakalım.

En iyi fotoğraf çeken telefonlar – 2019 Nisan

Huawei P30 Pro

1 Huawei P30 Pro

Kamera Modülü: 40 MP, f/1.6, 27mm (wide), 1/1.7″, PDAF, OIS, 20 MP, f/2.2, 16mm (ultrawide), 1/2.7″, PDAF, Periscope 8 MP, f/3.4, 125mm (telephoto), 1/4″, 5x optical zoom, OIS, PDAF
DxOMark Puanı: 112