2019’un en iyi selfie çeken telefonları

selfie

#İŞBİRLİĞİ

Birkaç yıl önce trend olan selfie yani öz çekim modası popülaritesini günden güne arttırıyor. İşte 2019’un en iyi selfie çeken telefonları.

Günümüz akıllı telefonlarında en önemli kriterlerden birisi de kamera. Genel olarak tüketiciler yeni bir akıllı telefon alacakları zaman öncelikle kamerasının iyi fotoğraf çekip çekmediğine bakıyorlar. Bu durumun farkında olan üreticiler de geliştirdikleri yeni modellerde kamera tarafına ayrı bir önem veriyor. Hatta telefonun tanıtımı için yapılan reklamların birçoğunda da kamera kalitesi ön plana çıkarılıyor.

Son zamanda televizyonda da karşımıza çıkan Oppo ve Apple reklamlarını hatırlayacak olursak, kamera kalitesinin üreticiler ve müşteriler için ne kadar önemli olduğunu görebiliriz.

En iyi fotoğraf çeken telefonlar için tıklayın

Bugün hiçbir üretici kalkıp da bizim telefonumuzda tüm oyunlar şöyle çalışır, böyle ısınmaz diye reklam yapmıyor. Çünkü genel kitle bu tarz şeyleri pek önemsemiyor. Kamerası iyiyse o telefon genel anlamda pek çok kişi tarafından iyi olarak kabul ediliyor.

Elbette burada kameradan kastımız sadece telefonun arka yüzünde yer alan mercekler değil. Günümüzde ana kameralar kadar ön kameralar da önem arz ediyor.

Birkaç yıl önce trend olan selfie yani öz çekim modası sayesinde, müşteriler artık ön kameranın kalitesine de dikkat etmeye başladılar. Bu sayede pek çok üretici ön kameranın kalitesini arttırmak için farklı çözümlere yöneldi.

Bu yazımızda 2019 içerisinde raflardaki yerini almış en iyi selfie çeken telefonlar listesi ile karşınızdayız. Hemen baştan belirtelim. Listemizde hiçbir iPhone modeli yer almıyor. İşte 2019’un en iyi selfie çeken telefonları!

En iyi selfie çeken telefonlar 2019

Huawei Nova 6 5G

huaweinova65g

DxOMark Puanı: 100
Ön Kamera Özellikleri: 32 MP, f/2.0, 26mm (wide), 1/2.8″, 0.8µm, PDAF, 8 MP, f/2.2, 17mm (ultrawide)