Dünyanın en büyük komplo teorilerinden birine hazır olun

BTK alan adı

Dünyanın en büyük komplo teorilerinden bir tanesi internet ile ilgili. Birçok kişi bu düşünceyi doğru buluyor. Hadi gelin bu teoriye çok daha yakından bakalım.

Bugüne kadar dünyanın en büyük komplo teorilerinin safsatadan ibaret olduğunu söylediler. Mesela aşının içerisinde çip olduğu teorisi bunlardan bir tanesi. Elbette komplo teorileri genel olarak yanlış bilgilerden ibaret. Ancak bunların büyük çoğunluğu belirli bir mantık çerçevesinde açıklanıyor.

Ortaya atılan öyle bir teori var ki hiçbir mantık çerçevesi ile açıklamak mümkün değil. Ölü internet teorisi olarak bilinen bu teoriye göre internet aslında ölü bir halde. Kimse bu teknolojiyi eskiden olduğu kadar tercih etmiyor. Bu nedenle internet üzerinden fayda elde eden kişiler birçok bot hesap doldurdu.

Dünyanın en büyük komplo teorilerinde akıl koşarak uzaklaşıyor

Ortaya atılan ölü internet komplo teorisine göre internet 2017 yılında öldü. Kullanıcıların önemli bir bölümü bu teknolojiyi artık tercih etmiyor. Ancak şirketler ve hükümetler kendi düşüncelerini ya da ürünlerini internet üzerinden kullanıcılara sunmak istiyor. Ayrıca internette kendi hakimiyetlerinin olduğunu gösterme amacındalar.

Dünyanın en büyük komplo

Dünya nüfusunun yapay zeka desteği ile manipüle edildiğini ifade eden bu komplo teorisi elle tutulur cinsten değil. Mesela sadece sosyal medya platformları bile bu teorinin tamamen yanlış olduğunu göstermeye yetiyor. Neredeyse herkes bir tane sosyal medya hesabı kullanıyor. Ayrıca internet siteleri yine birçok kişi tarafından takip ediliyor.

Google Drive, yeni bir güvenlik özelliği alıyor

Dünyanın en büyük komplo teorisi kafa karıştırıyor. Şu anda bu yazıyı yazan bizler bile interneti kullanıyoruz. Kısacası bahsedildiği gibi bir durumun olması neredeyse imkansız. Yine de tarihin en tuhaf komplo teorilerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki siz ölü internet teorisi hakkında ne düşünüyorsunuz?