Okullarda yoklama alınıyor mu? İşte yanıtı!

geleceğin okulları nasıl olacak

Sonunda tüm seviyelerde yüzyüze eğitime start verildi. Peki yüzyüze eğitimde okullarda yoklama var mı? Yani devamsızlık işleniyor mu? İşte bu sorunun tam yanıtı!

Okullarda yoklama alınıyor mu? İşte yanıtı! Yaklaşık olarak 1.5 yıldır okulların kapalı olduğunu söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Hatırlanacağı üzere Türkiye’de ilk koronavirüs vakası 2020 yılının Mart ayında ortaya çıkmıştı. Koronavirüs vakasının ortaya çıkmasıyla birlikte okullar da kapanmıştı.

2020 Mart ayından beri pek çok sınıf kademesinde dersler uzaktan olarak devam etti. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yüzyüze eğitim de uzun bir aradan sonra tekrardan başlamış olacak.

mektebim

Okullarda yoklama alınıyor mu? İşte yanıtı!

Bu hususta öğrencilerin en çok merak ettiği şey yoklama alınıp alınmayacağı. Hali hazırda Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında net bir açıklamada bulunmadı. Hibrit bir model seçeneği sunulmadığı için derslerin zorunlu haller dışında yüzyüze verileceğini söyleyebiliriz. Peki bu ne anlama geliyor. Eğer dersler yüzyüze devam edecekse devam zorunluluğu da aranacaktır. Dolayısıyla yoklama alınması ve öğrencilerin yok yazılması muhtemel görünüyor.

Tabi ki bir kez daha belirtmemiz gerekiyor. Henüz bu konu hakkında yapılmış net bir açıklama yok. Büyük bir aksilik olmazsa okullar açılana kadar bu konuda net bir açıklama yapılmasını bekleyebiliriz.

Bugün itibariyle okullarda yoklama alınacak. Fakat bunlar e-okul sistemine işlenecek mi ya da yoklamadan ötürü devamsızlıktan kalma olacak mı bunu önümüzdeki dönemde öğreneceğiz.

Dikkat telefon fiyatları tekrar yükselebilir