Diyanet sosyal medya açıklaması yaptı!

Sosyal medyada yeni dönem

Diyanet uzun süredir sessizliğini koruduğu sosyal medya hakkında da bir açıklamada bulundu. Diyanet’in en yetkili ismi Ali Erbaş önemli söylemlerde bulundu.

Diyanet sosyal medya açıklaması yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş uzun süredir gündemde olan sosyal medya tartışmasına taraf oldu. Ali Erbaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi.

Sanal ve dijital dünyadan taşarak gerçek hayatı etkisi altına alan bu durum, dinin fert ve toplum düzleminde hedeflediği ahlaki ilke, değer ve erdemlerden uzaklaşmaya sebebiyet verebilmektedir. Bu itibarla, sosyal medyanın kullanımıyla alakalı hukuki çerçeveyi belirleyecek yasal bir mekanizmanın ihdası ve güçlü bir bilincin inşası, ötelenemez bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır. Bugün insanlığın maruz kaldığı küresel sorunların, yani kuşanmışlıkların temelinde İslam ahlakı konusundaki durumumuz yatmaktadır. Yani vahim bir ahlak krizi yaşanmaktadır yeryüzünde. Yaşadıklarımız tam bir değerler krizidir, değerler yozlaşmasıdır.”

Youtube, sosyal medya uygulamaları arasında rekor kırdı!

Diyanet sosyal medya açıklaması yaptı!

Genel olarak diyanet tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda sosyal medyanın kısıtlanmasına ilişkin işaretler olduğunu söyleyebiliriz.

Zaten daha önce bazı hükümet yetkilileri de bu konu ile ilgili açıklamalar yapmış ve meclis açıldığında düzenleme geleceğine işaret etmişlerdi.

Sosyal medyanın güç kazandığı şu dönemde yapılacak olan düzenlemeler ile nasıl bir düzen sağlanacak şimdilik kestirmek güç. Fakat yapılan kısıtlamalar, özellikle de Z nesli tarafından pek hoş karşılanmayacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Vivo bu pazarda Honor ve Apple’ı geride bıraktı