Instagram canlı yayınlarında bağış toplanabilecek!

ınstagram bağış toplama

Facebook’un satın almasından sonra popülaritesini giderek arttıran Instagram, yeni gelen bir özellik sayesinde bağış toplayabilecek!

Covid-19 pandemi nedeniyle insanlar evden çıkmıyor. Hayranlarıyla daha az buluşabilen fenomenler Instagram üzerinden canlı yayın yaparak bu açığı kapatıyorlar. Instagram üzerinden yapılan canlı yayın oranı geçtiğimiz yıla oranla giderek artıyor. Facebook’a bağlı sosyal medyada canlı yayın yapanların sayısı %70 arttı. Coronavirüs etkisini biraz olsun azaltmak amacıyla Instagram’da bağış toplamayı sağlayan bir özellik getirildi. Ünlü sosyal medya platformu bu sayede corona virüsün yıkıcı etkisini bir nebze azaltmaya çalışıyor.

Canlı yayından bağış toplamak için izlemeniz gereken bir takım adımlar var. İlk olarak ana sayfada yer alan kamera ikonuna dokunun ve ardından canlı yayın seçeneğini seçin. Böylece canlı yayın açmış olacaksınız. Daha sonra bağış toplama aracını seçin. Karşınıza çıkan ekranda destelenmek istenen yardım kuruluşunu seçerek canlı yayına başlayabilirsiniz.

facebook instagram

 

Instagram üzerinden canlı yayın açıp bağış toplamaya başladığınız zaman size yapılan bağışları tek tek takip edebiliyorsunuz. Yapılan tüm bağışların toplam tutarını görebiliyorsunuz ve size bağış yapan kullanıcıya teşekkür etmek için El Salla butonuna basabiliyorsunuz. Üstelik canlı yayın bittikten sonra da para toplamaya devam edebilirsiniz.

Xiaomi Mi Note 10 Lite ve Redmi Note 9 için geri sayım başladı!

Instagram bağışları sadece canlı yayınla sınırlı tutmuyor. Şirket corona virüsün yıkıcı etkisini azaltmak amacıyla Hikayeler aracılığıyla da bağış toplamasına da izin veriyor. Böylece canlı yayına katılamayan kişiler hikayeyi izlerken bağışta bulunabiliyor. Toplanan tüm bağışların doğrudan kâr amacı gütmeyen kurumlara gittiğinin altını bir kez daha çizelim.

Yakında tüm dünyada kullanılabilecek!

Şimdilik bu özellik sadece bazı bölgelerde kullanıma sunulsa da tüm dünyada yakın zamanda etkin bir şekilde kullanılacağını tahmin ediyoruz. Ancak zaman vermek için herhangi bir bilgi kırıntısı yok.

ınstagram bağış toplama