Rise of the Tomb Raider Kadrosunda Fire

rise of the tomb raider 1

Rise of the Tomb Raider’ın baş yapımcısı ve Tomb Raider’ın 2013’teki “reboot” sürümünün önde gelen ismi Brian Horton, Crystal Dynamics’deki görevinden ayrıldı.

Crystal Dynamics’in başrol oyuncuları arasında yer alan ve Rise of the Tomb Raider’ın oyun yönetmenliğini üstlenen Brian Horton, görevinden “yeni maceralar ve heyecanlar” için ayrıldığını açıkladı.

Brian Horton, “Tomb Raider’ın beyin takımında görev almak benim için sözlerle dile getirilemeyecek kadar büyük bir şerefti. Dünyanın pek çok yerinden oyun müdavimleri ile tanıştım. Bunu hem kanlı canlı, hem de online olarak gerçekleştirdim. Onlar da benimle aynı Lara Croft sevgisini paylaşıyorlardı. Ancak ailem ve kendim için yeni bir maceraya yelken açmak zorunda hissediyorum. Kaliforniya’nın güneyine taşınma kararı aldım. Güney Kaliforniya’da yer alan Naughty Dog, Riot Games, Infinity Ward ve Blizzard gibi oyun devleriyle temas halindeyim. Her ne kadar yapımcılık ve yönetmenlik koltuğundan kalksam da; Crystal Dynamics’in oyunlarını bir oyun sever olarak denemek için sabırsızlanıyorum. Onlara her şey için teşekkür ediyorum ve bir sivil olsam bile, şirkete geri bildirimlerde bulunmaya devam edeceğim.” açıklamasını yaptı.

2916186 rottr+gc5 final

Brian Horton, yönetmenlik görevini üstlendiği Rise of the Tomb Raider,  2015 yılının Kasım ayında satışa sunulmuş ve 2016 yılının başına kadar 1 milyon kopyalık satış rakamını geride bırakmıştı. Oyun, 2015’in son ayında Sony PS4 ve PC platformları için de satışa sunulmuştu.

Yapım pek çok takdirin yanı sıra, DICE tarafından “Yılın aksiyonu” ödülüyle taçlandırılmıştı.