Dolar için kritik gün artacak mı düşecek mi?

ma1

Son günlerde dolar kurundaki artış tüm sektörleri etkilemiş durumda. 10TL’yi aştıktan sonra 10.6TL’ye kadar çıkan dolar için kritik gün ise bugün! İşte detaylar.

Dolar için kritik gün artacak mı düşecek mi? Söz konusu teknoloji olduğunda, ekonomi de bizleri direkt olarak ilgilendiriyor. Hatta bu noktada döviz kurlarının çok daha ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü teknoloji sektöründeki pek çok ürün direkt olarak döviz kurları üzerinden hesaplanıyor.

Peki şimdi gelelim asıl soruya. Dolar artacak mı yoksa düşecek mi? Bilindiği üzere doların düşüp yükselmesi direkt olarak faizle de ilgili. Dolayısıyla bugün para politikası kurulunda alınacak olan karar, doların geleceğini de direkt olarak etkileyecek.

dolar ve bitcoin

Dolar için kritik gün artacak mı düşecek mi?

Eğer faiz tarafında yeni bir indirim kararı gelirse, muhtemelen dolar ve Euro tekrardan yükseliş trendine girebilir. Fakat alınacak olan artırım kararı doların düşmesine zemin hazırlayacaktır.

Hali hazırda dolar 10.6 TL seviyelerinden işlem görüyordu. Belki de gün sonunda 11 TL dolaylarına çıkabilir. Ya da tam tersi bir durum söz konusu olup tekrardan tek haneli sayılara da düşebilir.

Sonuç ne olursa olsun bu kararın teknoloji sektöründeki ürünlerin fiyatlarını doğrudan etkileyeceğini söyleyebiliriz. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz. Bakalım alınan karar sonrası döviz kurlarında nasıl bir eğilim gerçekleşecek. Merakla takip ediyor olacağız.

Profilo için iflas süreci başlatıldı: Dayanıklı ev aletleri daha fazla dayanamadı